Администрацията ще прави сградите си достъпни за инвалиди

Ведомството обяви обществена поръчка за доставка и монтаж на подемни платформи

Първите съоръжения ще са предназначени за областните центрове на министерството в Добрич, Ямбол и Враца

© Асен Тонев

Първите съоръжения ще са предназначени за областните центрове на министерството в Добрич, Ямбол и ВрацаМинистерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) обяви обществена поръчка за доставката на подемни платформи, показва справка в регистъра за обществените поръчки. Съоръженията ще бъдат монтирани в сградите на ведомството с цел да осигурят достъп на хората в неравностойно положение до чиновниците.


Прогнозната стойност на поръчката е 1 млн. лв., а срокът й на изпълнение - 18 месеца. Изборът на доставчик ще се осъществи чрез открита процедура по закона за обществените поръчки, като с избраната компания ще бъде сключено рамково споразумение. "Централните ни сгради в София са достъпни за хората в неравностойно положение, но тези, които се намират в областните ни центрове, все още не са", обясниха от ведомството, оглавявано от Николай Василев. Първите доставки на подемните съоръжения ще са за областните центрове в Добрич, Ямбол и Враца.


Гаранцията за участие в процедурата е 10 хил. лв. До 2 декември кандидатите за нейното изпълнение могат да закупят конкурсната документация и да я подадат в сградата на администрацията. От ведомството се нуждаят от четири вида платформи, съобразени с архитектурата на сградите. Съоръженията трябва да може да бъдат монтирани както външно, така и вътрешно. Задължително условие е да разполагат със самостоятелна шахта с прозрачни стени, в която да се движи подемникът. Съоръженията трябва да се издигат на височина до 1.5 м.
В конкурса може да се включат само компании, които са официални търговски представители на производителя. Те трябва да притежават валиден сертификат за управление на качеството ISO 9001:2000 или негов еквивалент. Техническите параметри на предлаганите продукти трябва да се потвърждават със сертификат за съответствие и качество. Дружеството трябва да предлага гаранционна поддръжка на съоръженията.


Възложителят изисква от участниците в конкурса да представят списък на изпълнените подобни доставки през последните три години, както и отчет за финансовото си състояние през същия период. Всяко твърдение трябва да е подкрепено със съответните документи, които да послужат за доказателство. По-подробна информация за поръчката може да бъде открита на сайта на Министерството на държавната администрация и административната реформа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK