Огнян Донев и "Софарма" са увеличили участието си в две публични компании

Изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев и самата фармацевтична компания са увеличили участието си в няколко публични компании, става ясно от бюлетина на Централния депозитар. Донев е увеличил над 5 на сто дела си в козметичната компания "Лавена", а според данни от отчета към края на юни "Софарма" и свързани с нея лица притежават 7.84% от капитала й. Огнян Донев и Константин Шаламанов, един от акционерите в "Лавена", са свързани чрез стари бизнес отношения.


Самата "Софарма" е увеличила дела си в текстилното дружество "Марицатекс" до над 5 на сто от капитала, показват още данните от депозитара. "Марицатекс" е част от структурата на "Доверие обединен холдинг",над който Огнян Донев и ръководената от него компания придобиха контрол. По данни от счетоводния отчет на компанията към края на юни делът на фармацевтичния производител в капитала й е общо 5.88% пряко и чрез свързани лица.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK