"Еггед Русе" започна официално да обслужва градския транспорт

Гидеон Мизрахи, председател на управителния съвет на &quot;Еггед&quot;<br />

© Росица Великова

Гидеон Мизрахи, председател на управителния съвет на "Еггед"



"Еггед Русе", съвместно дружество между "Еггед Бг" и общината, вече официално оперира в транспортната схема на града. Фирмата разполага със седем реновирани тролея. Предстои в рамките на година и половина да бъдат внесени още 43 изцяло обновени машини. Капацитетът на всяка от тях е 134 човека.


На официална церемония кметът на община Русе Божидар Йотов и председателят на управителния съвет на израелския холдинг "Еггед" Гидеон Мизрахи поставиха началото на дейността на новото смесено дружество ""Еггед Русе" АД.


"Нашето ползотворно сътрудничeство с общината превърна проекта в Русе в реалност. Надявам се този модел да стане успешен пример за сътрудничество в публично-частния сектор, от което ще спечелят гражданите на този красив български град" каза Мизрахи.




Израелската компания "Еггед" внесе преди повече от година предложение в община Русе за създаване на съвместно акционерно дружество за обществен превоз на пътници. Тогава кметът Божидар Йотов внесе в общинския съвет докладна записка, в която се обяснява необходимостта от решение за бъдещето на тролейбусния транспорт на града. Обявеният конкурс за избор на партньор на кметството бе спечелен от дъщерното дружество на израелския холдинг.


До момента тролейбусният транспорт се осъществяваше с изключително остарял парк. Общинското предприятие за градски транспорт бе обявено в несъстоятелност, а задълженията му по обслужването на пътници бяха поети от новосформирана компания, отново собственост на кметството. Тя обаче няма възможност да инвестира в нови машини. След учредяване на смесено дружество с "Еггед Бг" работниците от общинската фирма бяха преназначени в него.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK