"Агро финанс" е увеличило притежаваните си земи до 100 хил. дка

Инвестиционният портфейл на "Агро финанс" (6AG) се е увеличил към края на октомври до близo 100 хил. дка земеделска земя, съобщиха от дружеството със специална инвестиционна цел. От началото на годината увеличението на портфейла е с 51%, а спрямо същия период на миналата година ръстът е двоен, поясниха от фонда.


Инвестираните средства от началото на съществуването на дружеството са общо 26.158 млн. лв. към края на октомври, а средната цена на придибиване на земите е 262.60 лв. на декар с всички включени разходи.


Около 37 хил. дка от притежаваните земи са в трета категория, а близо 30 хил. дка са от четвърта. При земеделските земи за най-плодородни и съответно най-скъпи се смятат земите от първа до пета категория, като оценката им постепенно намалява до десета. Като географско разположение най-голям дял от земите в портфейла - близо 37 на сто, се намират в Северозападна България, а около 32% са в Северен централен район. По-малка част се намират в Североизточна и в Южна България.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK