Надзорът наложи временна забрана за търгово на "Балкантурист Елит"

Комисията за финансов надзор (КФН) е наложил временна забрана за търговото предложение към миноритарните акционери в "Балкантурист Елит" (5М8), отправено от "Пи Еф Ейч Си Естаблишмънт" - Люксембург, съобщиха от комисията. Предложението е отправено чрез инвестиционния посредник "Първа финансова брокерка къща".


В борсовия бюлетин няма данни кога е било отправено предложението и защо се отправя. Виолета Новева, член на борда на директорите на компанията, поясни, че предложението е регистрирано, тъй като в резултат на увеличение на капитала делът на мажоритарния собственик е нараснал над 90 на сто от акциите на компанията.


По закон след като акционер в публично дружество премине определни граници на участие в капитала му, той е длъжен да отправи търгово предложение към миноритарните собственици. "Балкантурист Елит" увеличи капитала си от 10.18 млн. лв. до 39.1 млн. лв., като новите акции предстои да излязат за търговия от понеделник. С това дружеството набра близо 30 млн. лв.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK