"ДОМ-Здраве" реализира 400 хил. лв. печалба към септември

Здравноосигурителното дружество "ДОМ-Здраве" е на първо място сред здравните фондове по реализирана печалба от дейността за деветмесечието, съобщиха от компанията. Положителният й резултат към септември е 398 хил. лв., докато общо целият бранш отбелязва загуба за периода.


"ДОМ-Здраве" заема второто място по премиен приход с пазарен дял от близо 20 на сто. Събраните от фонда премии от януари до септември са 4.6 млн. лв. Дружеството заема второто място и по изплатени обезщетения с 18% дял, като ръстът им спрямо деветмесечието на миналата година е над 113%. От компанията обясняват, че за една година осигурените лица по сключени договори с "ДОМ-Здраве" са се увеличили с над 120%.


"ДОМ-Здраве" е първата компания от сектора на здравните услуги, която ще се листва на Българската фондова борса. През май Комисията за финансов надзор одобри проспекта на дружеството.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK