"Енел" придоби 13 ветрогенератора

"Енел Грийн Пауър България" придоби 13 ветрогенератора с мощност 39 МВт в близост до Шабла и Камен бряг след като антимонополната комисия одобри сделката между италианската компания и "Глобал Уинд Пауър",съобщиха от "Енел".


"Глобал Уинд Пауър" е дъщерно дружество на датската едноименна компания. Става дума за придобиване на 13 проектни компании, собственост на "Глобал Уинд Пауър" с 13 генератора, които до пролетта се очаква да бъдат присъединени към електропреносната система, коментира мениджърът в компанията Румен Мераков. Той се надява, че в бъдеще сътрудничеството с италианската компания ще продължи.


"Енел Марица изток 3" вече подписа споразумение с общините Севлиево и Гурково за изграждане на вятърни централи. Компанията, която е мажоритарен собственик на ТЕЦ "Енел Марица изток 3" вече обяви, че има интерес и към изграждането на мощност на биомаса.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK