Габрово и Трявна обединяват депата си за отпадъци

Габрово и Трявна ще обединят депата си за отпадъци. Това стана ясно, след като кметът на община Габрово Томислав Дончев подписа договор с Министерството на околната среда и водите за безвъзмездна помощ по оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." Той е за подготовка на инвестиционен проект за реконструкция и модернизация на съществуващото депо за твърди битови отпадъци в общината, което трябва да се превърне в регионално за нуждите на общините Габрово и Трявна.


Проектът е на обща стойност 370 хил. лв. и е разработен в партньорство с община Трявна. Привлечената техническа помощ ще включва актуализация на съществуващия технически проект до фаза работен, актуализация на заявлението за издаване на комплексно разрешително и подготовка за закриване и рекултивация на депото в Трявна. Ще бъде подготвена тръжна документация за възлагане на обществени поръчки за избор на изпълнител на строителство, строителен надзор, инвеститорски контрол и за техническа подкрепа.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK