S&P свали всички български банки в по-рискова група

S&P свали всички български банки в по-рискова група

© ReutersРейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" (S&P) понижи оценката си за риска на банковата индустрия в България от група 6 в по-нестабилната група 7.


Промяната отразява "повишените икономически рискове, доминиращи в икономиката", установени след преглед на състоянието на банковите системи в Югоизточна Европа, съобщи агенцията в изявление от сряда.


Оценката за банките в Румъния и Хърватия остава непроменена - те са оставени, съответно, в група 7 и 6.
Оценката на риска на банковата индустрия на "Стандарт енд Пуърс" претегля силните и слабите страни на банковата система на дадена страна в сравнение с тези в други държави. За целта се прилага скала, в която в група 1 са тези с най-силни банки, а в група 10 - тези с най-слабите кредитори.


"Очакваме финансовите профили на българските банки да се окажат под растящ натиск от действия в среда с по-сериозни предизвикателства. Смятаме, че кредитният риск за банките е висок, след като в продължение на няколко последователни години имаше бърз растеж на кредитирането, който не бе тестван при устойчиво икономическо забавяне", заявяват от агенцията.


"Блумбърг" припомня, че на 30 октомври S&P понижи оценката си за българския дълг от BBB+/A-2 на BBB/A-3. Тогава рейтинговата агенция се мотивира с "притеснения от засиленото въздействие на външни фактори върху държавата".


Рейтинговата агенция поставя българския дългосрочен дълг редом с този на Латвия и Хърватия.


"Муудис" дават оценка на държавния дълг на България от Baa3 - най-ниският инвестиционен по тяхната скала. Според агенция "Фич" оценката е BBB.

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на европеец
  *****
  Неутрално

  А какви високи рейтинги бяха поставяни на американските банки , коитоэ безславно фалираха, но както се казва -халваджията за бозаджията , нали?

 2. 2 Профил на Българиии...!
  *****
  Неутрално

  Българиии...! Теглете си парите от банките докато още можетеее...! Опасността дебне ОТ ВСЯКЪДЕЕЕ...! Само какво ни чакааа...!

 3. 3 Профил на тухла четворка
  *****
  Весело

  И к'во праим сега...ша са наказваме или нема да се наказваме ?

 4. 4 Профил на др. Ливаин
  *****
  Неутрално

  Купете си наколенки и заемете подходяща поза.Всички сте бъдат оправени.

 5. 5 Профил на lilith
  lilith
  Рейтинг: 8 Неутрално

  рискове има, но сме къде къде по-добре от румънците, хайде сега

 6. 6 Профил на от село
  *****
  Неутрално

  Аз още през ноември им свалих рейтинга на българските банки като си свалих парите от българските банки.

 7. 7 Профил на Analyst
  *****
  Неутрално

  Скоро ще почнат да капят една по една бг банките.... Много скоро очаквайте първите фалити.

 8. 8 Профил на lilith
  lilith
  Рейтинг: 8 Неутрално

  и от кои български банки си изтегли парите, това е оценка за банковата система, повечето банки са чужди, ама стига съм писал

 9. 9 Профил на от село
  *****
  Неутрално

  чети заглавието №8 ,а и ние знаем в нашето село, че първите пет банки са "дъшери" от Италия,Унгария,Гърция,Австия и Гърция.
  Това ,че една банка която има " дъщеря" при нас е загубила 920 милиона долара в американските си инвестиции и това го знаят у нашето село.

 10. 10 Профил на spirit
  *****
  Неутрално

  парите под дюшека това е истината,щото пак ще плачете

 11. 11 Профил на Flash
  *****
  Неутрално

  Няма възможност хем да се получава близо 10% от депозит на годишна база при почти никаква инфлация, хем да няма риск. Средногодишната доходност от инвестиции в акции на компании е 11%. Ако банките дават толкова, значи има нещо доста гнило.

 12. 12 Профил на mumi
  mumi
  Рейтинг: 485 Неутрално

  В трудни времена разумните хора си помагат взаимно - в доста случаи това означава и намаляване на тяхното благосъстояние -например банките да подадат ръка на кредитополучателите, наемодателите да направят отстъпки в наема на наемателите, производителите да свият маржа на печалбата, работодателите да се опитат да задържат работниците за сметка на печалбата си и някои ненужни, дори луксозни разноски, вложителите да не се лакомят за високи лихви от банките и да не теглят депозитите си от тях. Глупавите се спасяват единично. В крайна сметка съдбата на държавата се определя от нейния народ. Мисля си, че скоро ще можем да преброим дали повечето от нас са разумни или глупави. Алчността и егоизма са привилегия на добрите времена. В трудни времена все повече ще си припомняме завета на Кубрат за силата на снопа пръчки и дори за надписа на сградата на Народното събрание - "Съединението прави силата".

 13. 13 Профил на Spiegel
  *****
  Неутрално

  Ес Енд Пи + Муудис + Фитч мисля че тотално се омазаха с рейтингите които даваха на книжата в основата на т.н. фин. криза. Леко е тъпо да се вземат на сериозно.

 14. 14 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Такааа...че положението е натопорчено - ясно...Че ще се одърви хептен, когато изпуснат цените на имотите и хилядите полакомили се за жилище на кредит го изпратят на кино и вторичния пазар се се заформи - и това ясно. Айде малко да помислите кои банки според вас са първите евентуални пътници? Нямам предвид оная история с ПИБ преди време, а сега - когато заплахата е обща за всички дето са раздавали шума наляво и надясно. Но нека да видим някакви мнения, подкрепени с логика.
  Аз се двуумя малко засега...може да определя "победителя" след като анализирам някое добро мнение, в което участват моите "фаворити". Та?

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 15. 15 Профил на Гоцева
  *****
  Неутрално

  Чудно,как хората ще си погасяват кредитите при сегашната обстановка на насилствено излизане в неплатен отпуск?

 16. 16 Профил на гого
  *****
  Неутрално

  №-12 Алчноста и егоизма доведаха до тази криза .
  Какви приказки разправяш за лека нощ ,за добротата на банките,наемодателите,"капиталистите" с тяхната маржа. Погледни ,че и в ЕС всякоя държава се спасява сама.
  Може би банките трябва да продължават да дават на хората кредити да си купуват имоти,а стройтелите да продължават по 300-400 % печалба да имат, а народа 5 изкрват за 10 харчат.
  Банкета свърши,беше ядене на корем ,беше пиане до козерката , а сега всички да плащаме сметката на банкетаджийте .Който е на кредитната игла да си плаща сметка.

 17. 17 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До 15

  Да - за споменатите насилствено взели отпуск е ясно-просто мал шанс за сажаление, но всички сглупили да се надценят с размера на кредита (да се поясня за предния си пост) ...сами са си виновни. Докато обаче по-този начин способстваха надуването на балона като пазаруваха долнопробните (включително и мнозинството новопостроени) имоти какво можеше да се направи...Сега спек...Не че е хубаво, не ме разбирайте погрешно-всички нормални хора са засегнати по един или друг начин от настоящето.

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 18. 18 Профил на Poetichno
  *****
  Весело

  Isprateno s ljubov/ kakto e kazal poeta /na S&P:Ebi si mamata Djafer.......

 19. 19 Профил на aristo
  *****
  Неутрално

  Все пак позволете да се чвствам доволен , че имам депозити в банки . Искрено съчувствам на всички , които имат кредити от банки . Ще помоля последните да си плащат редовно вноските . Ако фалират банките аз ще си получа парите , защото са гарантирани до 100000лв , но последните ще се простят с апартаментите . Да пази Господ .

 20. 20 Профил на az
  *****
  Неутрално

  след време периода 2003-2007 година ще бъде известен като "пиянството на един народ" ...

 21. 21 Профил на PN
  *****
  Неутрално

  Парите са гарантирани до 100 000. Самия факт, че хора които не разбират пишат глупости в интернет създава паника в хората. А в икономиката има едно правило - predictions are self-fulfilling.

 22. 22 Профил на Do aristo
  *****
  Неутрално

  Ще ти ги върнат, но ... кога ? Няма нормативно определен срок за възстановяване на гарантираните влогове.

 23. 23 Профил на До осмият
  *****
  Неутрално

  Е, ти пък сега искаш и имена да споменаваме.
  За да ни нарочат после, че ние сме предизвикали мелето.
  Ама, .. да не си мислиш, че финансовата криза ще ни засегне?
  Нееее.. Няма такова нещо.
  Нашата финансова система е най-стабилната,най-българсата и най-финансовата система в света..
  (проба, проба,.. 1.. 2.. мхъ..мхъ)

 24. 24 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Рейтинговите агенции просто си търсят да се намират на работа. Наистина, нека някой да каже какви са били рейтингите на всички фалирали напоследък американски и английски банки, преди да се сринат. Аз предполагам, че са били доста високи!? А относно притеснението за парите на депозит, мисля че повече трябва да са разтревожени тези, които не си изплащат кредитите. Ако системата работи така както е замислена, при неплащане банките ще им придобият обезпеченията и пак ще са на печалба, някаква. В България, не зная защо, нищо не чувам по новините за неплатежоспособност и фалити на конкретни лица или фирми? Няма ли такива или не се споменават паради (не)ясни причини?

 25. 25 Профил на Patil
  *****
  Неутрално

  Да,6те му ги върнат след няколко години,когато 1$ 6те струва доста пове4е от 1.50.Справка в Д.в-к.

 26. 26 Профил на aristo
  *****
  Неутрално

  Според закона срока за връщане на депозита е 6 месеца .Мисля , че ще успеят ликвидаторите да осребрят ипотекираните имоти .

 27. 27 Профил на aristo
  *****
  Неутрално

  До №25 .И аз взех само част от парите си през1997 , но тогава нямаше такъв закон , банките бяха мафиотски и комунистически , Б-я беше в 10-та глуха и т.н. Нищо не ви пречи да държите и част от парите си във валути , но идеята за дюшеците не ми харесва .
  В ЖИВОТА НИКОГА НЕ СЕ СЛУЧВАТ НАЙ-ЛОШИТЕ И НАЙ-ХУБАВИТЕ ПРОГНОЗИ !

 28. 28 Профил на patil
  *****
  Неутрално

  При фалит на банка доларите и др.валута по курса на деня се приравнява към левове и запо4ва да се изпла6та.Но докога -незнам.

 29. 29 Профил на за фалитите
  *****
  Неутрално

  В скоро време всички кредитополучатели в БГ ще спрат да плащат, подобно на американците. Никой нищо няма да им вземе, тъй като това ще се дължи на форсмажорни обстоятелства - дошла е криза и много фирми са затворили и фалирали, няма работа и заплати и т.н. При това положение банките искат или не ще трябва да фалират, а и така както са спряли кредитирането от тях в БГ няма никаква нужда. Тия с депозитите може и да поизгорят, ще им врътнат маса номерца и има да си сънуват парите. Тия с кредитите няма какво да губят - губят банките, които са поели този кредитен и валутен риск. Но няма страшно. Кризата ще мине, едни ще обеднеят, други ще забогатеят. На местото на фалиралите банки ще направим нови... Кризата носи и справедливост понякога...

 30. 30 Профил на ех,...
  *****
  Весело

  Пич, ти нормален ли си?! Къде видя всички американски кредитополучатели да са спрели да си плащат вноските? Ей, ама тука съвсем на женския пазар прилича, всеки си приказва глупости, колкото може.
  Форсмажорни обстоятелстсва друг път, зависи от клаузите по кредитния ти договор.

 31. 31 Профил на Беее....,
  *****
  Неутрално

  я да се стягаме, че трите петилетки криза, дето ни очакват, барем да ги изкараме за две..., то че покрай сухото, ще гори и суровото, ясно, ма да си вържем поне гащите, че на колана май, само дупка - две останаха...

 32. 32 Профил на Аха
  *****
  Неутрално

  Кои са те Български банки, че не мога да се сетя? За сосиете женерал експресбанк ли стажа жъпрос или гръцките обб и пощенска или за италианската булбанк или за коя? ха ха, банки и застраховки - не им давайте парите си ще ги загубите!

 33. 33 Профил на smotanqka
  *****
  Неутрално

  Чух че в Америка и Англия търсят партийни секретари и шумкарски отроци оъ Източния блок-щели да полагат основите на развития социализъм...И добра заплатка от 3 000 паунда на месец...След рухването на КАПИТАЛИЗЪМА Lehman Brothers etc. сега под дърво и камък търсят Капитала на другаря Маркс, а най-интересното търсели Ленин и ...представете си на др.Тодор Живков.Ееех аз пак няма да се уредя , защото бях от неблагондеждните...Ни шумкари в рода си, ни ятаци, ни комунистически МЕКЕРЕТА и доносници...нищо бе ...пак съм от губещите

 34. 34 Профил на само в "депозити"
  *****
  Неутрално

  Депозитите започват да се изплащат до 45 дена след фалирането на банка и май до 5 години .
  Депозите във валута се изплазщат в лева по първият ден на фалита ,днес фалира банката Х и курса и еврото е 1.95 а след две седмици 3.40,а след месец 10 лева.

 35. 35 Профил на Holden
  *****
  Гневно

  Не знам защо хората пишат толкова глупости тука.

  Закона за гарантиране на влоговете го има в интернет - http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vPages/Laws_BankDepositGuarantee/$FILE/06%20Zakon%20za%20garantirane%20na%20vlogovete.pdf

  Изплащането на обезщетенията започва не по-късно от 45 дни от момента в който БНБ е отнела лиценза на банката. Спестяванията във валута се изплащат по курса от първия ден, в който започва изплащането, а не деня в който е отнет лиценза на банката

 36. 36 Профил на ROB
  *****
  Неутрално

  акциите на банките се сриват.какво следва?

 37. 37 Профил на Iron
  *****
  Неутрално

  Изплащането започва не по-късно от 45 дни , но краен срок няма в закона, така че може и да ги дадат парите след 5 години, когато лева не се знае какъв ще му е курса

 38. 38 Профил на ??????
  *****
  Неутрално

  При започване на изплащенето на депозитите ,изплащенето се публикува в два централни вестника кога е започване.
  Има толкова неясни въпроси при това плащане,че май и те самит не знаят как трябва да стане изплащането ,видимо ще се решава в последният момент ,както винаги.

 39. 39 Профил на Суворов
  *****
  Неутрално

  Аз преди 3 месеца си инвестирах парите в неколко свини, та сега не ме вълнуват банките.

 40. 40 Профил на rob
  *****
  Неутрално

  ЗАщО СМЕ продали 16% от златните запаси да поддържаме фиксирания курс на лева?

 41. 41 Профил на TNT
  *****
  Неутрално

  Виждам чудесна възможност да инвестирам минимално, като отпусна заем на закъсалите комшии, и известно време по-късно да се снабдя с евтин имот "ТЕХНИЯ"!!!!!!!! Какви банки ви гонят!? Затова май искат мекеретата да преебат заложните къщи, ама като нема банки, нема дЪРЖАВА и въопще никаква идея кво да прави народа! След изборите най-голяма стойност ще има един Гънмашин - Томпсън или нещо подобно

 42. 42 Профил на Nora
  *****
  Неутрално

  Да припомням ли на "Стандард енд Пуърс" (S&P) какви оценки раздаваха на ляво и надясно само преди 1-1,5 години та и сега трябва да им вярвам - нямали кой да ги закрие!!!

 43. 43 Профил на Големия змей
  *****
  Неутрално

  Много прост народ има в този форум.Тези дето са теглили кредити щели били да спечелят като фалират банките.Ей глупаци ще ви вземат не само заложените апартаменти ами и всичкото имущество и пак ще дължите.Ще ходите голи и боси прочетете си внимателно договорите за кредит и не ръсете простоти като махленски бабки клюкарки.Днешните банки не са държавни.

 44. 44 Профил на малкият таралеж
  *****
  Неутрално

  Еми ще взимат като повечето няма да могат да си плащат ипотеките ,но и ще фалират много банки ,който гледаха да "хапат" колкото се може повече от колкото можеха да преглътнат.
  А и много банкерчета ще продават вестници.

 45. 45 Профил на До 43
  *****
  Неутрално

  Да , така е.
  И искам да допълня още, че именно крадците които обраха фалиралите банки са писали сегашния закон банките.
  Така,че се едно да се опитат да стрижат костенурка.

 46. 46 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  А какво се случва с парите, които дължат хората на дадена банка заради кредита, който са теглили, а банката вземе та фалира? Тогава тези хора на далавера ли излизат? И тук пак има два момента - потребителски кредити и ипотечни кредити...

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 47. 47 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Опс, извинявам се за горния пост - трябваше първо да си опресня страницата и да видя последните постове ...
  Та да кажем за ипотечните кредите ок, а потребителските - аз нямам - та затова не мога да си прочета договора и питам.

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 48. 48 Профил на прогноза
  *****
  Неутрално

  Западните банки и вестници започнаха да предупреждават за следвашата бомба - източна европа и за огромните кредити изтърсени там дето надвишават в пъти капитала на отпускащите ги банки. КАКВО ЩЕ става като започнат да гърмят.

  Просто в дълбокта провинция България кризата се усеща накрая но са сметка на това е по-продължителна и тежка.

 49. 49 Профил на защо
  *****
  Неутрално

  банките предлагат 9-12% лихва годишно?
  В същото време в последните месеци няма кредитиране.

 50. 50 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  При фалит на банка задълженията към нея преминават в ръцете на кредиторите й. Лошото е, че в този момент може май и предсрочно да ти изискат парите. Това не ми е ясно съвсем. Има и друго- в договорите на българските банки има клаузи за възможност дългът да се продава на трети лица, т.е. банката с цел да събере пари за издължаване към кредиторите си спокойно може да продаде дълга на фирма специализирана в събиране на лоши кредити/Бившите мутри напоследък яко навлязоха в този бизнес./. Иначе при фалит на банка наистина става сериозен проблем- гарантираните депозити от специалния фонд може и да се покрият за 2-3 от най-големите банки, при падане на борда никой не знае какъв ще е курсът на еврото и т.н. Искат се имена на лоши банки. Ами, т.к. след кризата с ПИБ вече никой не иска да има проблеми, всеки пост с такива би бил изтрит. Има си таблици със статистика на сайта на БНБ. Лошото е, че са по месеци и за съпоставки човек трябва да си обобщава сам. Иначе тенденцията е за източване на капиталите на банките-майки при всеки сгоден случай, има куп задължения към чужди банки, които се пишат депозити/а са неплатени лихви и вноски по заеми даже там, за да не лъсне проблем/, та едва ли има банка без ликвидни проблеми. В статистиката по отделни банки има лъснали някои проблеми на конкретни институции- падане на депозитите с по 20-30% за тримесечие, източване на пари за чужбина и т.н. Ама наистина просто аз лично не вярвам като цяло системата да издържи. При фалит на 1-2 банки ще има психоза и вълна за изтегляне на депозити, а парите отдавна са изтеглени за погасяване на кредити в чужбина или текущи нужди. Просто с години се помпаше яко от кредити отвън и даже повечето депозити бяха срещу ипотеки/Купуваш с ипотека, а продавачът прави депозит./, та...
  Само един съвет мога да дам- плащайте си редовно вноските по кредити! И при фалит на банката пак дължите парите си, но вече на някой друг. Договорите са направени наистина убийствени, като при потребителските кредити единственото "хубаво" е, че не се пипа нищо от списъка с минимално неподлежащо на описване имущество, т.е. кола, хладилник, телевизор ще загубите, ще ви осъдят да плащате цял живот вноски като да сте с редовен кредит/Наказателните лихви са ОГРОМНИ!/, но поне няма да ви вземат един костюм, единствено жилище, маса, два стола...
  В САЩ наистина просто спират да плащат по кредити, но там е до коренна разлика в политиката на кредитиране. В Европа залогът не се счита за единствено покритие на кредита. В Щатите ти отнемат жилището и си го чукат в главата, а ти оставаш с лош кредитен рейтинг. Тук при непокриване на задължението остатъкът минава към изпълнителен лист, като при ипотека в закона се казва, не че единственото ти ипотекирано жилище може да бъде отнето, а "При ипотека не важи списъкът за неподлежащи на описване вещи."! А и при принудителното изпълнение непокритото и от отнето имущество веднага минава в задължение, което ти се одържа от доходите в бъдещ период при съответни наказателни лихви.

 51. 51 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Последното за ипотеките е важно в днешните условия, защото цените на имотите падат главоломно. В момента се договарят до 30-40% отстъпка от офертната цена, за да стане продажба! При заем от 100000 взет преди година-две днес са изплатени 1000-2000лв максимум главница/Не ми се смята, но първите години е максимален делът на лихвите във вноските./, та при продажба на имот за 50-60000 остава дължима главница 40-50000. Тук вече идва продажба на другите ти имоти, коли и т.н. За хора с кола на старо за 4-5000 и никакъв друг имот вече става да дължат накрая 30-40000 +разноски по делото при двойна лихва спрямо тази на заема им/Наказателната по закон е 10%+нормалната/. Така може да остане да се дължи на банката вноска близка до тази на ипотеката години напред, а всичко да е отнето и да трябва да живееш под наем.
  Други важни факти:
  1. В момента на търговете за изпълнение почти няма интерес и продажби отдавна май няма.
  2. Банките в момента май подготвят в съда огромни списъци за принудително изпълнение, като се цитираше тристаен апартамент в Добрич с гараж, изба и таван за 10000 евро начална цена!
  т.е. има сериозни основания да се мисли, че отнето в момента жилище може да хване минимална цена/Дано е 20-30% от цената на закупуване в пика на пазара./.

 52. 52 Профил на SHORT
  *****
  Неутрално

  Очакването на кризата доведе кризата. Кризата няма да отмине докато всеки се надпреварва да прави все по-черни и мрачни прогнози. Най-интересното е, че всеки го прави с мисълта, че е експерт и неговата прогноза е на-вярна.
  Както се оказва на практика, дъното на пазара се осмисля чак когато тръгне нагоре. Тоест, края на кризата ще бъде обявен няколко месеца след като кризата е приключила. С други думи, айляците от форумите дълго време след като е отминало дъното и икономиката е почнала да се съживява ще се надпреварват по черногледство и ще отричат капитализма. И дори след като някои им го напише във вестника, те ще продължат да се вайкат и дда мънкат, ей тъй, за по-сигурно.
  Не е ли по-добре всеки да си гледа работата, да спре да гледа телевизия и да чете вестници и да изчака естествения ход на нещата. Никой не успя да предскаже кризата (особено рейтинговите агенции). Защо си мислите, че някой може да предскаже и трайността й?

 53. 53 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  ДО АТАНАС

  Поздрави за трезвото мислене - цъкнах по един + за двата ти поста Като цяло си прав - и аз се отказах да назовавам банки - да не предизвикваме разни процеси. Иначе благодаря за предоставената информация - открих неизвестни за мен неща и ще имам едно наум. Колкото до имотите ... и аз определено мисля, че се готвят дълги списъци за съдебни изпълнители...имотите ще паднат много. Моята прогноза за плащане в брой, за среден квартал на София е около 550е/кв.м, което дори осигурява поне 30% печалба за инвеститора/строител. Та 30% печалба малко ли е, лами такива!! Е вярно - 30 не е 300, ама 300 е мега ненормално - объркали са рейса, кви 300% бе мен?! Стремежът към такива космически печалби дооформи измисления ни пазар на имоти и ниското качество на крайната продукция - и това могат да го потвърдят 90% от новодомците - колко пари потрошават за да пооправят (което е възможно) новото жилище? Нооо...това е друга тема

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK