"Приста ойл" откри нова инсталация в Русе

Пламен Бобоков, председател на УС на &quot;Приста ойл&quot;<br />

© Росица Великова

Пламен Бобоков, председател на УС на "Приста ойл"Съоръжение за производство на добавката AdBlue, патент на холандския GreenChem Holding B.V , бе открито днес на територията на "Приста ойл" в Русе. Българското дружество става първият сертифициран производител на продукта у нас.


AdBlue е необходима добавка за осъществяване на технологията "селективна каталитична редукция", която е свързана с европейските директиви за намаляване на вредните вещества в изгорелите газове на автомобилния транспорт.


Откриването на нови мощности не е характерно за България и за света в периода на криза, каза Пламен Бобоков, председател на управителния съвет на "Приста ойл". Плановете са през 2009 г. да бъде достигнато количество продажби на 1 млн. литра от продукта. Той ще се разпространява в България, Румъния и Сърбия. Водят се преговори за продажбата на AdBlue и в други държави.
"Новата инсталация е още един пример за това колко далновиден и правилен е подходът на акционерите на "Приста ойл" в развитието на нашия бизнес", каза Пламен Бобоков. Той уточни, че AdBlue е важен продукт за новите автомобили по стандартите Евро 4 и 5, тъй като той превръща азотните оксиди в нормален азот. Това прави безопасни всички изгорели газове и изпълнява функцията да премахне вредните емисии. Бобоков съобщи още, че разговорите с холандското дружество се водят от близо година, като по техни препоръки е изпълнена технологичната линия за производството на AdBlue. Продуктът се ползва и в обикновените автомобили в САЩ.


За броени месеци инженеринговият екип на "Приста ойл" успя да завърши проекта и да пусне в експлоатация производствената инсталация, след като през втората половина на миналата година холандският гигант обяви русенското дружество за свой ексклузивен представител на българския пазар.GreenChem Holding е частна компания, основана през 2003 г. дейността й е насочена към производство, маркетинг, продажби и дистрибуция на AdBlue. Дружеството е водещият европейски доставчик на добавката. Холандският холдинг произвежда AdBlue в 19 области на европа, като успоредно с тях поддържа и франчайз отношения с независими фирми за производство на добавката.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK