Playboy търпи все по-тежки загуби

<a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en">cc</a> <a href="http://flickr.com/photos/mager/">magerleagues</a><br />

© Дневник

cc magerleaguesКултовата търговска марка Playboy среща затруднения да превърне славата си във финансови резултати. Днес компанията отчете нетна загуба за последното тримесечие на миналата година в размер на 145.7 млн. долара. За същия период от 2007 г. загубата беше 1.1 млн. долара.


През последното тримесечие Playboy отчете извънредни разходи от 157.2 млн. долара.


"През последните няколко месеца компанията ускори програмата си за намаляване на разходите, за да се впишем в пазарната реалност", каза изпълнителният директор на компанията Джером Керн.


Компанията залага на лицензионния си бизнес и на построяването на центрове за забавления, за да компенсира трудната среда за издателския бизнес. Целта на марката е да си върне доходността в следващите години.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK