Dresdner Bank проваля финансовите резултати на Allianz

<a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en">cc</a> <a href="http://flickr.com/photos/umdrums/">Secret Pilgrim</a>

© Дневник

cc Secret PilgrimФинансовата група Allianz регистрира неочаквано лоши резултати за 2008г. - загуба от $3.05 млрд. след отписвания на активи на Dresdner Bank на обща стойност $8.14 млрд., съобщи Ройтерс. Негативният финансов резултат на немския консорциум е първи за последните шест години, уточнява агенцията.


Въпреки купуването на банката през януари от германската Комерцбанк, отписването на проблемните активи през изминалия период сериозно подкопа резултатите на Allianz. След придобиването на Dresdner Bank през 2001г. най-голямата европейска застрахователна компания изпитва продължителни проблеми с управлението й, коментират специалисти, цитирани от Ройтерс.


Сделката от преди осем години беше на стойност $30.5 млрд.


Инвеститорите на Allianz са доволни, че Dresdner Bank вече не е част от активите на групата, но проблемите пред нея остават, особено след като и самата Комерцбанк изпитва сериозни затруднения в условията на разрастващата се криза.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK