"Итал комерс 75" е продал дела си в "Св. Св. Константин и Елена"

Едноличното дружество с ограничена отговорност "Итал комерс 75" се е разделило с участието си в едноименния туристически комплекс "Св. Св. Константин и Елена холдинг" (3NJ). Това става ясно от уведомление до Българска фондова борса.


Компанията е продала дела си от 20.11 на сто от капитала на публичния холдинг, като купувач вероятно е "Холдинг Варна" (5V2), който отправи търгово предложение и чрез него придоби 51% от капитала на "Св. Св. Констатин и Елена холдинг".


Пет юридически и едно физическо лице приеха предложението, като два са основните продавачи, стана ясно от регистрационните сделки на Българската фондова борса. Тези две юридически лица са продали дялове от 27.09 и 20.11% от капитала на туристическия холдинг, което съответства на участията на "Андезит" ООД и "Итал комерс 75" ЕООД в "Св. св. Константин и Елена". Двете лица са свързани с икономическата група ТИМ, като първото е под контрола на "Ескана" с управляващ Венцеслав Евстатиев, а второто притежава заложената в Централна кооперативна банка авиокомпания "Виаджо ер".
След това търгово предложение "Холдинг Варна", а чрез него и групата ТИМ и холдингово дружество "Химимпорт" (6C4), вече контролират едноименния курортен комплекс на Черноморието "Св. св. Константин и Елена холдинг".


Преди търговото "Св. св. Константин и Елена" имаше три основни акционера, като вероятно третият - "Рентапарк", запазва дела си в холдинга. "Рентапарк" се притежава от "Елпром", който от своя страна е собственик на управляваното от Тихомир Митев, част от ТИМ, "Елпромтрейд". В края на миналата година "Рентапарк" е станало и собственик на третия крупен акционер в самия "Холдинг Варна" - АБАС. Останалите големи акционери в "Холдинг Варна" са "Химимпорт" и "Химимпорт инвест".

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на що се хабите...?
  *****
  Неутрално

  Що се хабите да ги пишете тези работи като новина в 5 абзаца .... ?

  ТИМ си купили преместили съучастието от едно дъщерно дружество в друго. За това може да се спомене с 3 изречения....

  Вместо това получаваме непълно заглавие, което да ни наведе на мисълта, че нещо голямо е станало на борсата и след това 5 абзаца нискоинформативен анализ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK