Товарните автомобилни превози в ЕС са намалели с до 50% в резултат на кризата

Товарните автомобилни превози в страните от Европейския съюз са намалели с до 50 на сто в резултат на кризата. Фалитите в автотранспортните фирми, които се занимават с превози, са се увеличили с до 110%. Над 140 хил. места в автомобилния транспорт вече са закрити или са пред риск от съкращаване. Това е посочено в декларация на Международния съюз по автомобилен транспорт (ИРУ) за влиянието на икономическата криза върху товарния автомобилен транспорт в Европейския съюз, съобщиха от АЕБТРИ. Декларацията е приета единодушно на Комитета за връзки с ЕС по товарни превози на ИРУ в Брюксел, предаде агенция "Фокус". Данните за пазара са за последното тримесечие на миналата година в сравнение с края на 2007 г.


Очаква се разходите в товарния автомобилен транспорт да нараснат поне с 3-4% в сравнение с 2008 г. По-високите такси за използване на пътищата са ключов фактор за това увеличение.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK