"Леман брадърс холдингс" продава две от банките си

<a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en">cc</a> <a href="http://www.flickr.com/photos/sdufaux/">sdufaux</a><br />

© Дневник

cc sdufauxФинансовата група "Лемън Брадърс Холдингс" (Lehman Brothers Holdings), чиито банкрут сложи официалното начало на финансовата криза обяви, че ще търси купувачи за банките си "Лемън Брадърс" (Lehman Brothers Bank FSB) и "Уудлендс къмършъл банк" (Woodlands Commercial Bank), съобщава Ройтерс.


Според източник на информационната агенция, четвъртата по големина банкова институция в САЩ от времето преди кризата, търси сделка за продажбата на двете си дружества. Като част от процеса по банкрут според глава 11 от американския закон за фалитите, консорциумът ще трябва да продаде всичките си активи. Според говорителя на "Лемън брадърс", Кимбърли Маклеод, цитирана от Ройтерс, групата търси подходяща стойност във всяка сделка.


"Лемън Брадърс" беше една от основните компании, занимаващи се с ипотечния бизнес в групата. Към края на 2008 г., активите на финансовата институция, се оценяват на $6.5 млрд. "Уудлендс къмършъл банк" се занимава с отпускането на търговски заеми и заеми за недвижими имоти на крупни клиенти като корпорации и големи компании, уточнява Ройтерс. Активите й към края на 2008 г. се равняват на $5.4 млрд.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK