Нов опит за спасяване на летния сезон: Бюджетът може да поеме до 50% от почивките на чиновниците в България

Банката за развитие ще финансира проекти в бранша

Нов опит за спасяване на летния сезон: Бюджетът може да поеме до 50% от почивките на чиновниците в България

© Юлия Лазарова, СГ/ИИ



След като на големите туристически борси в Берлин и Москва браншът отчете спад на външните пазари, беше задействан план Б за спасяване на летния сезон. В понеделник на заседание на обществено-консултативната комисия по туризъм представители на отрасъла и правителството решиха да се създадат пакети, с които да стимулират почивките на държавните служители в България. На летния сезон се падат над две трети от годишните постъпления в сектора, които за миналата година бяха 2.53 млрд. евро.


Намерението е държавните служители да получават допълнително безплатни нощувки към закупените ваканции, а държавата да се включи във финансирането. Предложението предстои да бъде обсъдено с премиера Сергей Станишев и разпратено до всички институции.


Хотелиерите и туроператорите предлагат да се дават допълнителни безплатни нощувки към закупените пакети, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, който е и председател на комисията. Така например при закупена ваканция от четири нощувки петата ще бъде безплатна. Всяко ведомство пък ще съфинансира процент от почивката в зависимост от възможностите си. Идеята на бизнеса и агенцията по туризъм е делът на държавната помощ да достига до 50% от стойността на пакета. Държавните средства може да дойдат от фонда на министерства и агенции за храна, облекла и др., в който са заделени около 3% от бюджетите, отделени за заплати. По данни на министерството на държавната администрация към края на миналата година служителите в звената на централната власт са били над 61 хил., а тези в местните структури - над 24 хил.




На заседание си в четвъртък правителството ще обсъди и други антикризисни мерки, съобщи още Калфин. Досега туроператорите плащаха по 11 евро допълнително за работата на центъра, който се обслужва от индийската компания VF Services LLC. Сега обаче държавата ще поеме таксата за посредника, като ще намали цената на самата виза от 35 на 24 евро. "Това подпомагане би намалило приходите от визи с около 1.5 млн. лв.", уточни Калфин, допълвайки, че изчислението е правено на база миналогодишните издадени визи, които са около 150 хил. Преди седмица правителството обяви още, че ще увеличи възрастта на руските деца, които ще ползват безплатни визи до 18 г., ако пътуват организирано, и до 16 години, ако идват в България със семействата си.


Туризмът ще бъде включен като отрасъл и във втория транш от нисколихвени кредити на Българската банка за развитие, който достига 150 млн. лв., предвижда още антикризисната програма. Министерството на регионалното развитие и благоустройството работи по възможността да намали концесионните такси за плажовете, след като беше увеличена свободната зона за разполагане на чадъри до 50%. Вероятно намалението, което ще се предложи, ще бъде между 20 и 30%, стана ясно на заседанието на комисията. В момента част от големите плажове се стопанисват от собствениците на хотелските комплекси в близост до тях. Обмисля се още намаляване на летищните такси за туристическите чартъри. Разликата ще бъде отново поета от бюджета.


Още в края на февруари бизнесът предложи антикризисна програма, която включва редица субсидии за бранша. Имаше искания за намаляване на ДДС за туристическите услуги до 5% и увеличаване на средствата за национална реклама на България. Нито едно от тези искания обаче не беше удовлетворено.


Антикризисни мерки на правителството


- държавата ще заплаща таксата за изнесения визов център в Русия


- руските деца ще получават безплатни визи


- туризмът ще кандидатства за средства от Банката за развитие


- концесионните такси за плажовете ще се намалят

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Telqk
  *****
  Неутрално

  Не си играйте на разни проценти! След като данакоплатците плащат 100% от заплатите и бонусите на хрантутниците, що да не им поеме и 100% от почивката и по некой кондом.

 2. 2 Профил на а?
  *****
  Неутрално

  Намалиха им ДДС-то, само на тях;
  Пращат им пенсионери;
  Дадоха им няколко дни извънредни почивни дни, покрай 3ти март, Масларова каза, че е в подкрепа на туризма;
  Сега ще плащат на чиновниците да почиват;
  Абе нямат ли край тези простотии?!?!

 3. 3 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Тези в правителството са ама наистина пълни идиоти . Щели да стимулират туризма - с пари на данъкоплатците -почивки на корумпираните чиновници- доходи за мутрохотелиери и олигарси.
  И каква е ползата от това стимулиране - парите от единият джоб в другия . Абе хайдуци кирливи ,с червени ризи - май плачете за секирче по алчните празни кратуни...

 4. 4 Профил на култура ми янко
  *****
  Неутрално

  Поредната простотия на комунистите.
  Да не би да плащаме данъци за да поемаме и почивките на корумпираните им чиновници.

 5. 5 Профил на Nora
  *****
  Неутрално

  Калфин, кво правим с тез държавни служители които не искат да идат на почивка? Не чувам нищо за намаляване на цените? Абе няма ли кой да ви.......

 6. 6 Профил на полицая
  *****
  Неутрално

  .....ууууу чудесно! Сега само остава да си купя бански. Парите за дрехи така и така не ги взех миналата година и останаха за тая. Стувало си е значи да ходя със скъсаните панталони- всяко зло за добро, сега с тия пари ще и платят половината почивкаааа... Малко ме притеснява факта "....след като беше увеличена свободната зона за разполагане на чадъри до 50%" разбирай вече е 100% и таксата отива на 10 лв. в скромните курорти, днес- естествено като антикризисна мярка, да не да фалират заваллите... а парите за почивката ще дойде от данъците събрани от парите раздадени като антикризисна мярка

 7. 7 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Vreme e da se razraboti nov himn suotwetstwasht na sustoianieto na obshtestvoto - da se vuzhvaliava kloakata i neinata mirizma, lipsata na higiena vkliuchitelno i nravstwena, tova che osven da luzhem i kradem nashto pleme za drugo ne stava. Vreme e himna da bude svurzan s realnostta.

 8. 8 Профил на Боби Колев
  *****
  Неутрално

  Време е някои другари да бъдат хубаво набити, това е време

  А че сезона нищо няма да го спаси е повече от ясно.

 9. 9 Профил на Коб
  *****
  Неутрално

  Абе какви почивки, те нали ходят ДО работното си място. Тази почивка им стига. Сега с парите на честните данъкоплатци да пълним хотелите на мутрите с крадливите, подкупни, мърляви, неучтиви, необразовани администратори!!!
  За това решение израза ПЪЛЕН АБСУРД е похвала!!!

 10. 10 Профил на Ицо
  *****
  Неутрално

  С парите на данъкоплатците ще спасяваме тези,които им смъкваха по 9 кожи от гърба и ги караха да се чувстват като негри на родното им Черноморие.За чиновниците,които почиват най-много,редовно получават 13-та заплата и обслужват(в повечето случаи) некачествено хората-отново бонуси на гърба на лошо обслужените.Що не оставят хотелиерите да мрат,да бутнат поне половината хотели по морето и да се разчисти бетонната джунгла?!

  0

 11. 11 Профил на Данъкоплатец
  *****
  Неутрално

  И от къде на къде бизнеса на хотелиерите ще бъде спасяван с пари от джоба ми? Аз съм дал тези пари за образование, здравеопазване и пр. а не за пълнене на гушите на партийни спонсори.

 12. 12 Профил на РЗС
  *****
  Разстроено

  Едва ли не излиза, че ако фалира туризма в България, да очакваме държавен банкрут???

  В другите държави стимулират строителството, производството и купуването на леки коли. Не съм чул, друга държава от ЕС освен България, да стимулира туризма?! При условие, че в качеството на туристическите услуги сме на предпоследно място преди Румъния!!!

 13. 13 Профил на  Желязко Желев  jelev1@abv.bg
  *****
  Неутрално

  Има криза а не ни е върхлетял земния раи.При криза се затягат коланите и то на държавните разходи щото накрая може да се затегне примката около шията на някои пишман управник.

 14. 14 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Аман от безобразия, ей!
  Ми че аз не искам да спасявам мутро-хотелиерите с моите пари. Аз затова и не ходя по нашите т. нар. "курорти".
  Аз ще съм най-щастлива, ако банкрутират всичките до последния и им сринат грозните проклети хотели.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 15. 15 Профил на NOK
  *****
  Весело

  До РЗС #12
  "При условие, че в качеството на туристическите услуги сме на предпоследно място преди Румъния!!! "

  То там е бил заточен Овидий (виж "Писма от Понта"

 16. 16 Профил на Чичо Ви
  Чичо Ви
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ами остава сега до края на април като подавам данъчната си декларация да получа списък на кои точно чиновници и хотелиери да занеса парите си, че да не им ги забави държавата. Едно време му викаха дебелоочие ама сега не знам дума с която да изразя това което мисля за правителството.

 17. 17 Профил на СМРАД
  *****
  Неутрално

  Боже имали още мъже- чиновници? Как не ги е срам - такова падение! А и почивката да крадат от бюджета.

  Ей, че гнус и отврат!

 18. 18 Профил на Готин
  *****
  Неутрално

  Дайте им парите право на ръка / като досега/ и да приключваме. В-----а м----а!

 19. 19 Профил на Чичо Ви
  Чичо Ви
  Рейтинг: 8 Гневно

  и аз това имах да кажа ГНУС И ОТВРАТ

 20. 20 Профил на gekko
  gekko
  Рейтинг: 5 Гневно

  Червената мафия достига нови и нови върхове в наглостта и безочието си, защото са социалисти....

  ДСБ - What else ?
 21. 21 Профил на Честит 1-ви Април на всички БГ политици
  *****
  Весело

  Пролетта дойде и щъркелите също, зеленото е вече и в полето, и на трапезата на българина, само дето зеленото се свързва и с лъжата.
  В българския език се използват широко изразите: ”Изпращам за зелен хайвер” - т.е. измамвам някого, подвеждам, както и изразът:” Трай, коньо, за зелена трева!” - т.е. неверие, че нещо може да се случи с търпение или упоритост.
  Дали това е случайно? Веднъж ли, дваж ли е лъган българинът? Кои са най-големите лъжци в съвременната българска история и нашето кризисно ежедневие? Най-големите лъжци в България са ПОЛИТИЦИТЕ от всички цветове и партии, участвали по някакъв начин досега в управлението на държавата.
  Предлагам да им отдадем дължимото и да определим и празнуваме 1-ви април за Ден на политиците, а не само на лъжата.
  Представете си за миг само колко живота, колко надежди, колко мечти са били отнети и измамени по най-брутален начин с политическите лъжи, обвити в целофан, с цвят според политическата окраска.
  Има кафяви лъжи, тези на фашизма, има червени лъжи, тези на комунисти и социалисти, има сини лъжи в България, тези на нашите „демократи” от СДС, ДСБ и сателити, има оранжеви лъжи, тези на безбройните земеделски партии и партийки, има жълти лъжи, тези на НДСВ и царя им, който ни „оправи” за 800 дни, има и лъжи, обвити по „патриотичен” начин в нашия трибагреник, като тези на „Атака” и други политически организации от този спектър, има и политически безцветни лъжи, както и пъстри коалиционни лъжи.
  Ако всяка политическа лъжа, изречена от 1879г. до ден-днешен, струваше и донасяше поне полза, колкото най-дребната монета, досега България щеше да е най-богатата държава в света.
  Ето поради тези факти можем да подкрепим предложението 1-ви април да е и национален празник, нещо, което би съответствало на българската реалност и в живота, и в политиката.
  Този празник би прилягал най-много на повечето българи и би обединил нацията в изконния български почин да послъжем и пооткраднем и да се оправдаем „чисти и невинни” като политици, че това е човешко.
  Интересна, но абстрактна тема, нали? Да се върнем върху битието на лъжата и политиката от нашето настояще. Наскоро се проведе един политически дебат по „икономическо и политическо” надлъгване, съвсем уместен за излъчване на 1-ви април, който все още си го знаем като Ден на лъжата. „Битката” на управляващи и готвещи се да управляват беше интересна поради „истините”, изречени там.
  Спомняте ли си червените обещания от 2005 година на БСП, спечелила най-много гласове на тогавашните избори. Това беше дълъг и трудно изброим списък на държавни разходи в различни области, които още тогава надхвърляха над 14 млрд. лева за четирите години управление, имаше и такива, чието изпълнение не можеше да се изчисли. Ще спомена някои от тях, като намаляване на вноса и повишаване на износа, увеличаване на външните инвестиции, крупните инфраструктурни проекти, новите 240 000 работни места, 85% увеличение на пенсиите, безработица под 10% и т.н.
  След близо четири години коалиционно управление истината е, че сме най-бедната, най-мръсната и жалка държава в ЕС, а и не само там?! Просто „голям успех” в изпълнение на обещаното от българските политици!
  Къде са завършените големи инфраструктурни проекти, с колко „намаляха” цените на електроенергията или сметките за отопление, с колко се „намалиха” данъците, с колко се обогатихме след масовия скок на цени през 2008 година? Нима икономиката е претарашване на мандри и „свиване” на пари от еврофондовете, както си мисли някой си специалист по мундирите на Червената армия, или намиране на пари „отнякъде”, както се изказваха т. нар. „икономически специалисти” от ГЕРБ. Не искам и не вярвам, че това са възможностите за следващите управляващи на наближаващите избори, иначе пазарът за политически лъжи заработи на високи обороти.
  „БСП е управляваща партия и не може да дава обещания, които са блъфове и които са лъжа”, беше заявил през 2007 г. премиерът Станишев, който е и лидер на тази „управляваща” партия. Нека да припомним една „опашата” от 2005 г. пусната предизборно, която гласеше: „Дневният ред на страната ни сега е как да се направи образованието по-качествено и как здравеопазването да бъде по-достъпно.” По-объркано и абсурдно здравеопазване и образование едва ли има в ЕС, както и през последните десет години, но думите на премиера изразяваха поне загриженост.
  Това че по годишна инфлация през миналата година сме на второ място в ЕС, заедно с Литва с 10.8 % пак ни дава информация за истинското състояние на нещата.
  Относно „избраното” ниво на безработица през 2005 г. в предизборните обещания да е под 10% от Сергей Станишев, му припомням, че през ноември 2005г. месеци след изборите то си е било просто под 10% (9.7%), но интересно е какво ще е в края на 2009 г., защото още сега имаме 200 000 безработни, като коефициентът на младежка безработица е 12.7 %.
  Коефициентът на заетост за възрастовата група от 55 до 64 години е 46% и това било добро постижение за февруари 2009г.?! Естествено при „по-специфична” методика на изчисление, примерно първоаприлската, можеше и да е още по-добре.
  Така че, драги сънародници, ако сте едни от тези 200 000 безработни, или примерно си работник в Кремиковци, или си съкратен, или си от ония с по четиричасов работен ден по договор, пък работата е същата, само че разликата е в намалялата наполовина заплата, ако си от тези над 23%, които не могат вече да си платят кредитите за онова, което е жизненоважно и присъщо за един европеец през ХХІ век, гласувайте да направим 1-ви април национален празник, най-вече за политиците и тяхната истинска същност - ЛЪЖАТА!

 22. 22 Профил на Everlast
  *****
  Неутрално

  ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ НА ТАЗИ "ДЪРЖАВА" - НЕ !!!! !!!

 23. 23 Профил на Данъкоплатец
  *****
  Неутрално

  1. Намалиха им ДДС-то, само на тях - инициатор тъпата патица Шулева
  2. Пращат им пенсионери;
  3. Дават нарочно мързеливи ориенталски удължени празници, в ущърб на другите отрасли, които работеха и още работят под пара

  4. Разрешиха им да застрояват парцелите си с такива параметри, каквито са табу даже за Люлин и Младост

  5. Лично похарчихме семейно това лято 2 хиляди лева в Несебър, срещу които получих касови бележки за има-няма 100-тина лева. Отрасълът не плаща и никога не е плащал данъци, като се наслаждава на пълен комфорт от НАП. Само таксиджиите и маршрутките ги конуририат по наглост.

  >>> И сега моят въпрос към правителството е следният: глупави тикви малоумни, не гледате ли какво става по света и не ви ли стана ясно, че балон се лекува с пукане, а не с допълнително раздуване? Не само никакви референции, а пълна данъчна ревизия от НАП, командироване на 1000 данъчни още от май! При неиздаване на касови бележки, затваряне на обекти до "приключване на ревизията". Така през хотел ще фалират, новите собственици ще поизкупят фалирали хотели и ще ги бутнат през един, за да направят улици, паркинг и градинки! Само това е спасението!

 24. 24 Профил на c
  *****
  Неутрално

  Ia sakam da mi se plati pochivka u K A N K U N-meksiko za dest dena

 25. 25 Профил на Банкеръ
  *****
  Неутрално

  Дай на простия пари (власт), па му гледай сеира. Родните хотелиери наистина получиха всички благини - да строят където си искат, с каквато си плътност си искат, да не плащат данъци, да не им проверяват фалшивия алкохол и контрабандните цигари в складовете....

  Сега резулатът е следният: събраха най-евтините туристи, не могат да покажат доходи пред банките - банките им режат кредитите като кисели краставички, в отрасъла е пълно с мърша, която живурка и изяжда бизнеса на останалите играчи, вместо да им направи място.

  Специално в нашата банка инструкцията е окачена на стената: щом се появи "хотелиер", охраната трябва да го изгони още на входа

 26. 26 Профил на обикновен
  *****
  Неутрално

  №23/Данъкоплатец е абсолютно прав
  Не стига че при пълен комфорт и затваряне на очите от разните държавни институции, знайни и незнайни перачи на пари и долнопробни мутри унищожиха природата на България, ами сега ще им пълнят джобовете и с допълнителни пари от бюджета-парите на данъкоплатците.
  Позор! България никога е нямяла толкова некомпетентно правителство!
  На всичко отгоре такъв акт представлява нерегламентирана държавна помощ,което неминуемо трябва да доведе до проверка от ЕС

 27. 27 Профил на ямх
  *****
  Неутрално

  в ес дотациите са забранени!!!

 28. 28 Профил на Чичо Ви
  Чичо Ви
  Рейтинг: 8 Гневно

  Понеже не мога да им върна наглостта освен на избори от днес въвеждам в малката си фирмичка:
  1.Максимум сива икономика
  2.Надценка 20 процента за хотели и държавни чиновници(когато ги усетя)
  3.За хотелиери само 100 процента авансово плащане ( за тази точка съветвам всички колеги)

 29. 29 Профил на A
  *****
  Неутрално

  Auuuuuu,parvo pensionerite , posle dargavnite 4inovnizi ..vse svoi hora vav svoite hoteli......parvo izto4vane na pari 4rez izbrani pensioneri,sega izto4vane na pari 4rez izbrani 4inovnizi...koi kaza 4e tova pravitelszvo bilo glupavo ??? Ami 4e te si otivat kato si napalniha ne samo svoite dgobove ami sega razdavat ostanalite pari i na svoite hora !!!!!!

 30. 30 Профил на А дано!
  *****
  Неутрално

  Никога вече в БСП на власт! Никога вече на курорт в България (зимен или летен)! Нестига, че всичките тея курорти ги построиха срещу всякакви човешки, природни и икономически закони с активната помощ на политиците и във вреда на обикновения данъкоплатец, ами сега финанасират туризма пряко с нашите пари! То небеха милиони за световната купа в Банско, то небеха пенсионери на морето!
  Всъщност, ако се замислим трезво, при 900 000 души бюджетна сфера с тия 50% бая гласове ще си купи триглавата ламя. Нема ли кои да се самосезира (прокуратура, следствие) и да осъди по бързата процедура инициаторите на това безочливо опорочаване на изборите!

 31. 31 Профил на млад оптимист
  *****
  Неутрално

  Миналия месец - пенсионерите, този месец бюджетните, а на глупаците които работят без почивен ден и без отпуски, за да свързват двата края и междувременно да осигуряват благата кога ще дойде реда ?

 32. 32 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 489 Неутрално

  И това няма да им помогне. "Разрухата" пълзи. И като виещо се растение прониква през кухия ни "елит".
  Едно от хубавите неща на кризата е, че идва очищение. Държавата се чисти от боклука. И идват нови възможности за по-енергичните и находчивите. За новото - европейското лице на България. За което западното понятие "интегритет" не е непозната дума. А не за очевАдния байганьовски тарикатлък, който си вееше коня досега.
  Първото раздаване на картите след 1989 г. вече е изчерпало потенциала си. Време е "разрухата", с която "преходните" (на прехода) милионери и политици бяха заченати, да вземе своя дан. Затова е кризата. "А старий вълк, а старий свят, отива да си легне гузен" и е..н ...

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 33. 33 Профил на макаров
  *****
  Неутрално

  Възмутен съм от така наречената "общественна-консултатина комисия по туризма" явно е създадена от никомо неизвестни лица с цел усвояване на бюджетни средства за частните хотели.Това е пълно безобразие.Вечесе уверих напълно че това правителство е напълно безотговорно.В страната се ширят дерибий които с престъпни схеми источват стотици милиони ДДС лицата неп рекъснато се публикуват но прокуратурата спира раследвания ни стига до край или ги замразява.пълна незайнтересованст съществува по отнощение на държавни чиновници които карат скъпи коли притежават имоти и скъпи жилища харчат разточително и не биха дали сносни обяснения от къде ги имат но..... няма кой да им потърси сметка.Обикновенният човек е обиран и плаща за всичко.Където и да погледнеш партизанщина и корупция-Това ли е демокрация?

 34. 34 Профил на оня
  *****
  Неутрално

  За такива неща не се ли полага глоба според стандартите на ЕС? Държавната помощ не беше ли забранена? Гърция отнесе някакви глоби за опита да помага на Олимпик еъруейз...

 35. 35 Профил на Do Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Zakusnialo predlojenie. Chehite otdavna ni go izpulniha nashia himn: "kloaka zad cheren voal".

 36. 36 Профил на 1989 - 2009
  *****
  Гневно

  65 години социализъм в държавната администрация стигат.Времето е на държавна администрация в демократичен вид.

 37. 37 Профил на ima lek
  *****
  Неутрално

  i toi se kazva Kostov. Dragi mi gubarkovci, tozi put ne se gubarkaite zashtoto shte izpukate ot otrivni gubo, ako veche ne ste go ztorili! Kakvo shte napravil umniat ikonomist Kostov? Ami shte izkupi vsichki falirali hoteli & co za 1$. Sled kato buriata premine, shte gi prodade za 1000$. Eto taka se pulni durjavna hazna! A komunetata razboinici i podakvashtite im kukli na konci boikoborisovsi, niskochinni-niskocheli milicioneri, mogat samo da yaiztochvat.

 38. 38 Профил на JPM
  *****
  Неутрално

  Собствениците на хотели, които в голямата си част са и висши държавни служители, се чудят по какъв начин да напълнят грозните си хотели. От всякъде идват лоши новини, спад в търсенето на туристически услуги в Европа, забрана на туроператорските фирми в Русия да вадят визи за клиентите си, които сега сами трябва да си уреждат визите и т.н. Очаква се 50% спад в туризма това лято. Това и предизвиква параноята у управляващите собственици на хотели, и те търсят начини да се спасяват. Като нямаш други идеи тогава преминаваш към най простото да грабиш пари директно от бюджета т.е. от всички данакоплатци. Под данъкоплатци аз разбирам всички работещи българи без държавните служители.

 39. 39 Профил на Окото
  *****
  Гневно

  Тези другари с всяко свое действие ни бутат към пропастта! Колко данъци са внесени от строителната мафия по Черноморието? Колко данъци са внесени от хотелиерската мафия по Черноморието? Колко данъци са внесени от ресторантьорската мафия по Черноморието? Колко данъци са внесени от даващите стаи и квартири под наем по Черноморието? И с какво некадърната българска държавна администрация, която не може да усвои едно евро от ЕС и която е корумпирана повече от нигерийската, е заслужила да ходи на море с парите от МОИТЕ данъци?! Това си плаче за гражданско неподчинение! Както добре го е описал Х.Д. Торо!

 40. 40 Профил на REX
  *****
  Неутрално

  Ами така ще е -като е блеял народа 1989г.сега ще си плаща! Мафия е това-не е лукова глава! Ще ни яздат.стрижат и доят дотогава.докато им хвърлим един къч и всичките боклуци като бити педерасти се извлекат в Рашата!

 41. 41 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  Прощавай-неумита Българийо!

 42. 42 Профил на Съветник
  *****
  Неутрално

  Най-ефикасното изразходване на пари на българския данъкоплатец,ще бъде за купуване на еднопосочни билети за агенти на ДС,комуносоциалисти и членове на кръвомонистически фамилии за Русия,Куба и Венецуела.Без това няма спасение за България.

 43. 43 Профил на Скиорски
  *****
  Неутрално

  Според мен българския чиновник не е будала и идиот за да не може да се досети какво го чака на тази почивка.... Пък и дори с 50% намаление може да се окаже че при комшиите е пак по-изгодно...Така че не се притеснявайте - идеята ще претърпи 50% провал .....
  Ако някой е пропуснал коментарите на Данъкоплатец - обезателно да ги прочете! И да ги запомни до лятото, като отиде да гласува.....

 44. 44 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  Правителство позор - оставка и затвор!

 45. 45 Профил на lp
  *****
  Весело

  Kолко получава държавният чиновник? Доколкото съм подочул заплатите почват от 320 лв до 5.000 лв бруто за министрите. Министрите, техните заместници и депутатите няма да спят в собствените си хотели, ами ще почиват на Бахамите, Доминиканската република, Тайланд и други екзотични дестинации. Минимално платените няма да имат въобще възможност да почиват, освен ако не са изкарали някой друг лев с рекет над гражданите. Остават среднопллатените - ченгетата. Ще се напълнят курортите с тях. И 15.000 пенсионери. Ще става голям сеир!

 46. 46 Профил на ДАНЪКОПЛАТЕЦ
  *****
  Неутрално

  ТЪЙ КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПЛАТИ 50% ОТ ПОЧИВКАТА НА ТЕЗИ, КОИТО СМУЧАТ НАШИТЕ ПАРИ И ПАК НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА, И ТРЯБВА ДА ИМ СЕ МОЛИМ, ДА ГИ ЧАКАМЕ, ДА ИМ ДАВАМЕ РУШВЕТИ

  ИМАМ СЛЕДНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

  ВСИЧКИ НЕ-ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ ДА НЕ ХОДИМ НА ПОЧИВКА НА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ!

  ТАКА ЩЕ СЕ ПОСТИГНАТ СЛЕДНИТЕ ЕФЕКТИ:
  1. ИДЕЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ИМА ПО-СКОРО ОБРАТЕН ЕФЕКТ.
  2. НЯМА ДА СИ ДАВАМЕ ПАРИТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО СПОНСОРИРАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ (ТЕ ВЗИМАТ НАШИТЕ ПАРИ И ГИ ХАРЧАТ ЗА ГЛУПОСТИ)
  3. ЩЕ СМЕ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ - ХОРАТА, КОИТО НЕЗАСЛУЖЕНО ЩЕ ПОЧИВАТ ЗА СМЕТКА НА НАС!
  4. ЩЕ ПОКАЖЕМ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС, ЧЕ Е КРЪГЛА НУЛА И ПРОДУКТЪТ, КОЙТО ПРЕДЛАГА Е ПРЕКАЛЕНО СКЪП ЗА НИВОТО СИ.
  5. ЩЕ СПОМОГНЕМ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА СИВАТА ИКОНОМИКАВ ТУРИЗМА (НЕ КАТО %).

  СПИСЪКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОДЪЛЖАВАН

  P.S. Извинявам се за главните букви, но според мен са уместни!

 47. 47 Профил на ЛУД СЪМ ВЕЧЕ
  *****
  Гневно

  АБЕ ХОРА,ПРЕСТАНЕТЕ МОЛЯ ВИ С ТИЯ ИЗРАЗИ : СПАСЯВАЛИ ХОТЕЛИЕРИТЕ,НАВРЯВАЛИ ИМ ДДС-ТО ИЛИ ИМ НАМАЛЯВАЛИ ТАКСИТЕ И Т.Н.НИЩО ПОДОБНО? ТЕ СИ СПАСЯВАТ
  Т Я Х Н И Я С И Б И З Н И С
  И ТЕХНИТЕ СИ ХОТЕЛИ!
  ТОВА Е !!!!!!!!!!

 48. 48 Профил на Гневен
  *****
  Неутрално

  Дадоха пари на червените барони да си построят хотели, а те очакват сега партията да им ги напълни! Пътеводител за ценители:www.orientirbg.com

 49. 49 Профил на ha ha
  *****
  Неутрално

  Ama,che sme prosti te ne sa vinovni, mafiqta im naredi taka,
  za da nqma prazno prez polupraniqt sezon- Lqto,09
  Ama, che sme prosti.
  ha ha otivam parvo na psihiatar posle moje da resha i da otida na pochivka ha ha ha ho ho ho

 50. 50 Профил на охобохо
  *****
  Гневно

  Не съм съгласен с моите пари да спасяват алчните хотилиери, а още по-малко корумпираните чиновници да почиват на моят гръб без пари. Защо не намалите лихвите по кредитите например ??!

 51. 51 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: Неутрално

  а?
  Неутрално 219:53 30 мар, 2009
  Бъркаш - на чиновиците не зная дали ще дават пари - но на мутрите -бесепари от турИзма ще дадат със сигурност! Избори идват! Сигурно е , че 10% увеличение на бюджетните заплати ще го дадът на себе си - разбирай ще го налеят в собствения си джоб-туризма!!! А лекари, учители, ако щеш - полицаи - ДА ГО ДУХАТ!!!! Що ли не им ДУХНЕМ ние на изборите....

 52. 52 Профил на ha ha ho ho
  *****
  Неутрално

  Tova e predizboren market, nachin za pechelene na glasove za izborite Lqto,2009 hem i hotelosobstvenicite nqma da sa nazaguba:
  pensionerite i darjavnite chinovnici,shte glasuvat za BSP,
  ha ha ha hoho ho, ha ha ha ho ho ho
  P.S. Moje i po edin banski da im kupqt s petolachka na gaza.

 53. 53 Профил на Данъкоплатец
  *****
  Неутрално

  Препоръчвам на Сергей Станишев да си пусне вечерта новините, по която телевизия си иска, и да чуе, че има финансова криза.

 54. 54 Профил на червен милионер
  *****
  Неутрално

  който си има хотели ще си ги пълни от бюджета

 55. 55 Профил на ss
  *****
  Гневно

  Абе ега ти наглостта! Това правителство вече не знай какво прави! Ами като си пратя жената на почивка на село,какво икономисвам и какво подпомагам! Пратете сираци на море,намалете лекарствата,намалете данъците и още куп най-елементарни работи,а не се гаврете със нас!Спирам да плащам данъци до изборите!!!После ще ги платя със лихвите но не искам сега със моите пари БСП и сие да си правят пиар!

 56. 56 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 712 Неутрално

  По международния обмен пристигна следното интересно интервю на Станишев пред западна медия:

  - Ама моля ви се, абсурдно е да се твърди че с тези пари помагаме на наши близки ортаци-хотелиери, още по-абсурдна е пък тезата ви че с тези почивки целим да купим гласовете на държавните чиновници на предстоящите избори. Просто е любопитно съвпадение, че точно тази година има избори, ние от 3 години обсъждаме идеята усилено, и след внимателни консултации с големи клечки в ЕК и ЕС, даже лично с г-н. Барозу, решихме да я въведем сега, за да може да се помогне в тази криза на бедния чиновник да иде на море и да си топне краката в солената водица. Освен това ще ви кажа, че ако искахме да купим гласовете на чиновниците, дето са на ясла към бюджета, щяхме просто да ги задължим да гласуват за нас, иначе ги очаква уволнение. Но това са неевропейски практики и ние не бихме си го позв... а, какво викаш ивайло? изхвърли ли са ни от...? а плугчиева откъде е разбрала!?... аха, еми то се очакваше, звънни в москва да... а, те вече знаят! Ее, разгеле, по едно време си помислих че вечно ще ни държите в тоя съюз, пък не можем сами да си тръгнем я! Айде е*** си майката, аз пускам заповед всички чиновници да гласуват за нас и отменям почивките, че трябва да бързам и за банкета в Москва!

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 57. 57 Профил на Митко
  *****
  Неутрално

  Похвално! Ама трябва дасе назначат още 100-200 хиляди чиновници, че да има как даса запълни слънчев бряг.

 58. 58 Профил на Пешо
  *****
  Гневно
 59. 59 Профил на Данакоплатец
  *****
  Гневно

  Е няма такива нагляри!

 60. 60 Профил на Не ме крадете !
  *****
  Гневно

  Веднага е необходимо 70 % съкращение на държавната администрация ,премахване на неправителствени организации на държавни средства и огранчаване на заплатите на държавни служители под 800 лева , премахване премии и бонуси за държавни служители.И изобщо социализЪмЪ в държавната администрация да бъде прекратен.Който желае повече доходи да се заеме с истински бизнес и подобряване условията за живот в България НЕ за сметка на държавни пари - наготово.

 61. 61 Профил на гневен
  *****
  Гневно

  абе боклуци опомнете се,с тези пари колко домове за сираци и стари хора могат да се построят, колко животоспасяващи операции на деца могат да се направят,това е пир по време на чума

 62. 62 Профил на балкандо
  *****
  Неутрално

  Това е протиоконституционно ! Не може част от населението да пичева с облекчения, плащани от всички. Нарича се дискриминация по признак месторабота.

 63. 63 Профил на данъкоплатец
  *****
  Неутрално

  Да не забравят в помощите за туризма да включат: 1. Нов Майбах за Масларица+подарък луксозни памперси; 2. Нов мотор за СтаниГей и ако може ново кожено яке, подарък от Обама, с надпис Серго иди домой; 3. Нова пушка и пет-шест мезонета за Гуцю; 4. Яхта-летяща чиния за Доги, че старата нещо киха; .....
  Абе, всеки да си добави каквото му е нужно. Българският данъкоплатец е насреща. А, всички ние знаем, че той, българският данъкоплатец, е човек щедър и влиза в положението на нуждаещите се не само у нас, а и на тези от чужбина, най-вече на тези от Русия.

 64. 64 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 683 Весело

  Халал да са им! Кеф ми е да си представя "най-висшите" държавни чиновници - Орешарко, Станишко, Мазнярова и другите на кур_орт, завинаги!

 65. 65 Профил на mancev
  *****
  Неутрално

  Ако го приемат това, смятам да заведа иск за дискриминация. Как така някой ще има 50% отстъпка за някаква услуга, а аз няма да имам? Какво мислите за колективен иск?

 66. 66 Профил на SS
  *****
  Гневно

  Няма да плащам данъци на тази скапана държава , за да поддържам крадливата администрация и политическата олигархия.

 67. 67 Профил на ХОТЕЛИЕР
  *****
  Неутрално

  СЛЕД КРЕМИКОВЦИ ЗАТВАРЯМЕ И ХОТЕЛИТЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО-ХАХАХАХАХ НИКОЙ НЕ ИСКАЛ ДА ГИ КУПИ

 68. 68 Профил на едноклетъчно
  *****
  Неутрално

  Още един път става ясно , че "частникът" е чорбаджия и изедник и че трябва да му се "стопят лагерите" с мнооого данъци. Те пък задължително трябва да отидат в джобчетата на КОРУМПИРАНИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, които освен това са и некадърни заради политико-шуробаджанашкия си произход. Формите са различини - пряката е рекет, косвените са безсмислени заплати за безсмислен труд, благинки от сорта на спестени осигуровки, безплатен транспорт, отпуски по половин година и др. Сега и почивчици почти без пари. А тези дето изкарват т.н. БВП - да бачкат , щото постоянно нарастващата армия на държавните служители трябва да си я отглеждаме. Друг са въпроса с пренасочвене усилията на правителството към издръжката на собствения си бизнес в туризма. Ама така е - като ще ги издържаме , то нека да е комплексно. Виж, за здравеопазването и образованието данъците, дето ги плащаме не стигат. И правилно. Колокото по-затъпяваме, толкова по-лесничко ще ни убеждават, че държавния служител, който вече прее.. европейските фондове и ще прее... още мноооого такива и ще открадне още мноооооого от нашите средства е ВЕЛИК и ние - робите, раята, изедниците, боклуците трябва да си го носим на гръб. ..... И накрая!!!!
  До кога ????? До кога ще ги траем ???? До кога ще се правим че не виждаме какво става (иначе отдавна да сме реагирали)??? До кога ще им позволяваме да се разпореждат със съдбите на обикновения човек в негов ущърб??? ...... И въобще ...ДО КОГА???!!! Не ви ли омръзна бе ХОРА!!!!!

 69. 69 Профил на BIG AL .. :::))))))))))))))
  *****
  Весело

  ГЕЯ, форумците от Дневник , ПОЕМАМЕ -100% от сумата , за НАЕМАНЕ на ДВА ФЕРИБОТА -да ви натоварим -най- "изявените" КЛОНИНГИ- и ОТСРЕЩА , при любимия ви Путин..:)
  И храна за двата дни...) Добра сделка, за България ...))

 70. 70 Профил на da
  *****
  Гневно

  Няма да плащам данъци на тази скапана държава , за да поддържам крадливата администрация и политическата олигархия.

 71. 71 Профил на daa
  *****
  Неутрално

  хора не плащайте данъци нито здравни осигуровки нито пенсионни само така ще се оправи бг

 72. 72 Профил на dejo
  *****
  Неутрално

  На мен ако ми спонсорират 50% от почивката, ще ида в 5-звезден хотел Така вместо 20-30лв на вечер, държавата ще ме спонсорира с 100-150лв.

 73. 73 Профил на роско
  *****
  Неутрално

  "Хотелиерите и туроператорите предлагат да се дават допълнителни безплатни нощувки към закупените пакети, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, който е и председател на комисията."

  Интересно, един от тези хотелиери не е ли "иван чаушев", прекарал известно време в МВнР при калфин в качеството си на феим - зам.министър? Нали си спомняте: чичката с боядисаната коса го запитаха не е ли той в управлението на хотелиерски холдинг, той кресна "клевета!" и си подаде оставката. Без да подаде иск за клевета срещу никого, впрочем.

 74. 74 Профил на 65
  *****
  Неутрално

  Поредното безочие на тройната комбинация предизвиква основателно несъгласие!

  Но от друга страна какво по-голямо наказание от това, да прекараш почивката си в наш курорт!

  И точно тези, с чиито действия или бездействия бяха извършени всички поразии и безобразия по морето през последните 5-10 г, сега да си сърбат попарата.

  Затова, всеки чиновник - задължително на почивка в бг-курортите и то без никакви бонуси - те са си ги прибрали вече!

  PS.
  Данъци ще плащам след изборите в зависимост от това колко гъбари ще разберат, че когато ходят за гъби, следва бурен растеж на червени мухоморки.

 75. 75 Профил на svc
  *****
  Гневно

  do grazhdanska vojna she ni dokarat tija ej! malko mi ostava da mi kipne syvsem, kato gledam i na vas. she prekipime i ne znam togava..

 76. 76 Профил на Тракторист
  *****
  Неутрално

  Леле, дано това абсурдно недорзумение бъде отменено ...

 77. 77 Профил на д21
  *****
  Гневно

  Превод на български - ние, данъкоплатците ще плащаме за почивката на чиновниците. Гениално са го измислили.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK