Авиокомпаниите ще превозят по-малко пътници

Авиокомпаниите ще превозят по-малко пътници

© ReutersАвиокомпаниите ще продадат по-малко билети тази пролет, посочват от Асоциация за въздушен транспорт (International Air Transport Association, (IATA), цитирана от Ройтерс. Причина за това е финансовата криза, която ще ограничи пътуванията.


Товарните превози не се очаква да регистрират толкова сериозно понижение, както при броя на пътниците, посочват от IATA.


През февруари, броя на пътниците се понижи с 10% спрямо февруари 2008 г. При това миналия месец се отпразнува китайската Нова година, което е повод за повече пътувания.
Само от началото на годината, акциите на авиокомпаниите са се понижили с 18%. Спадът спрямо техния пик от края на 2007 г. е 64 на сто.


Според IATA загубите в авиосектора тази година ще стигнат 4.7 млрд. долара.


Традиционните авиопревозвачи нямат голям избор когато приходите се понижават. В резултат превозвачите бяха принудени да съкратят хиляди работни места. Понижаващите се цени на петрола не успяват смекчат ситуацията и да намалят достатъчно разходите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK