BNP Paribas Assurance отчете 563 млн. евро печалба

BNP Paribas Assurance, представена у нас под името "Кардиф", отчете 563 млн. евро нетна печалба преди данъци за 2008 г. Въпреки спада от 29% спрямо 2007 г., резултатът остава положителен, потвърждавайки солидния бизнес модел на компанията.


Брутният премиен приход на BNP Paribas Assurance за изминалата година достигат 16.1 млрд. евро, което представлява 10% спад в сравнение с предходната година, става ясно от годишния отчет на компанията. Анализът сочи, че 63% от премиите се формират във Франция, а 37% - от международните пазари; 79% са от спестовния бизнес, а 21% - от застраховки, свързани с финансови продукти.


Спестовният бизнес на BNP Paribas Assurance включва предлагането на индивидуални животозастрахователни полици в 11 държави, а във Франция – и колективни пенсионни схеми, бонуси при приключване на кариерата или преждевременно пенсиониране.

Финансовата гама на компанията обхваща банково застраховане, застраховки на сметки, на кредитни карти, на гаранции и др.


Във Франция BNP Paribas Assurance предлага също така имуществено и рисково застраховане, автомобилно застраховане и др.


През 2008 г. брутните записани премии от спестовния бизнес на BNP Paribas Assurancе възлизат на 12,7 млрд. евро (-14%), а тези от застраховки, свързани с финансови продукти - на 3,4 млрд. евро, където повишението спрямо 2007 г. е със 7%.


Поради промяната на посоката на финансовите пазари, както и след прилагането на Международните стандарти за финансови отчети, BNP Paribas Assurance записва обезценка на активи, част от управлявания портфейл през 2008 г.


Влиянието на тази обезценка се равнява на 214 млн. евро. При отчитането на този негативен факт, оперативните приходи спадат с 8% до 1,3 млрд. евро. Брутният оперативен доход е 607 млн. евро, като намалението е с 21%.Финансовата гама на компанията обхваща банково застраховане, застраховки на сметки, на кредитни карти, на гаранции и др.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на АНАСТАСОВ
    *****
    Гневно

    имам банкова сметка открита вьв франция,но тук в бьлхария не мога да оперирам сьс собствените си пари.Що за банка?Що за нелюбезен персонал?Как да истеля палите си???? Вие сте чудо невиждано!!!!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK