Въздушните превози в Европа се сриват

<a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en">cc</a> <a href="http://www.flickr.com/photos/rainerebert/">Rainer Ebert</a><br />

© Дневник

cc Rainer EbertЕвропейското крило на Международния съвет на летищата (ACI - Airport Council International) обяви, че превозените от авиолиниите на континента пътници и товари са регистрирали значителен спад от началото на 2009 г.


На годишна база, пътниците ползвали услугите на въздушни превозвачи е Европа са намалели с 12.2%, а пренесените товари - с 23.7%, съобщава Ройтерс.


Международната организация алармира, че тези стойности са в синхрон с глобалните тенденции, но ефектът върху европейските превозвачи изглежда по-сериозен.
По информация на институцията, вътрешните полети отбелязват по-слаб срив в превозите, докато международните полети регистрират отлив на пътници от 11.3% само за февруари. Подобна е и тенденцията при стокооборота. Товарите пътували в рамките на една страна падат само с 12.4%, докато международните превози са се сринали 23.5%.


Международния съвет на летищата - Европа, обединява 440 аеропорта, в 45 държави на континента. Аерогарите, които членуват в групата участват в обработването на 90% от полетите на Стария континент.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK