България е втора по привлекателност за инвестиции в производство

България е втора по привлекателност за инвестиции в производство

© Dani Simmonds,http://www.sxc.hu/photo/1037536България се нарежда на второ място по привлекателност за инвестиции в производство в класация на консултантската компания PricewaterhouseCoopers (PwC).


По отношение на инвестиции в производството страната ни е изпреварена само от Чили. След нас са традиционно по-установени инвестиционни дестинации като Полша, Словакия и Румъния, които са класирани съответно на 5-то, 7-мо и 11-то място. В миналогодишната класация България също беше на второ място.


По отношение на инвестиции в сектора на услугите България се нарежда на четвърто място по привлекателност. Това е с една позиция по-високо от миналата година. Преди нас са Словакия, Чили и Полша.
Сърбия е най-непривлекателният пазар за инвестиции в производство, а Филипините – в сектора на услугите, става ясно още в класацията.


Страните, класирани високо в подредбата като България са изпитани инвестиционни дестинации, които все още предоставят добри възможности за дългосрочни инвестиции, посочват от PwC.


По-слабо представящите се държави са тези, които нямат значителни вътрешни пазари или позиции в големи търговски и валутни блокове.


В момента рисковите характеристики на отделните държави са най-същественият фактор за определяне на сравнителната инвестиционна привлекателност на даден пазар. Оценката на PwC се основава не толкова на рисковете пред страните, а политическа стабилност, ефективност на регулациите, законодателство.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK