Броят на осигуряващите се за частни здравни услуги нараства

Частното здравно осигуряване е привлякло с 20 на сто повече средства през миналата година в сравнение с 2008 г., показват данните на Комисията за финансов надзор. За пръв път от началото на частното здравно осигуряване премиите от сключени договори надхвърлят 30 млн. лв.


Заедно с това се увеличава и броят на хората, които са сключили договори за допълнителни здравни услуги – от 264 хил. души те нарастват на близо 357 хил. към декември.
Двойно обаче е увеличението на изплатените обезщетения – за дванадесетте месеца на миналата година те са 21.1 млн. лв., с 38% повишение на годишна база.


Въпреки че браншът отново е на загуба от дейността си, тя бележи лек спад от 5 на сто и към края на миналата година техническият резултат на дружествата е 6.3 млн. лв.

Ключови думи към статията:

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Само че, повечето здравно-осигурителни фондове се владеят от комунистически мутри . Пример за това е другарката Мими Виткова- национален престъпник в сферата на здравеопазването, която след като беше обявена за ‘persona non grata’ в лекарското съсловие и след като не можа да си намери никаква работа като лекар, се захвана с частното здравно и животозастраховане. Тя е изпълнителен директор на Доверие - Обединен Холдинг” АД -чиста проба комунистическа перачница. Нещо повече другарката Виткова дори се води за председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване. Висш пилотаж в цинизма. Ако вашият работодател ви е застраховал в това ‘Доверие’ , значи или са го прекарали или е комунист. Във всеки случай, не дай си боже да се наложи НИЩО НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯТ. За да сме честни трябва да споменем още пирамиди-‘Фонд Дом-Здраве’ АД този път на елемент принадлежащ към уж демократични среди всъщност добре използвал конюнктурата елемент - Илко Семерджиев. Същия беше директор на Националната Здравно-Осигурителна Каса (1999г) , министър на Здравеопазването(1999-2001г), и умишлено направи всичко за да забави здравната реформа и да потиска лекарското съсловие с мизерно заплащане за да избуи и разцъфти далаверата с частните здравноосигурителни фондове. Същия е от създателите на т.н ‘национална здравна стратегия’- куха доктрина неподплатена с никакви идеи за финансиране. И още перачи на пазара -фондът "Всеотдайност" с мажоритарен акционер бившият собственик на столичната "Чистота" Румен Гайтански-Вълка . Изобщо когато дойде време да избирате фонд той трябва да е европейски фонд без българско участие, защото иначе ще бъдете неприятно изненадани да видите пак НЗОК в нова премяна с откази за плащане на направените ви разходи за здравно обслужване.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 2. 2 Профил на Д
  *****
  Неутрално

  Значи са прибрали приходи за над 30 млн. и са платили 21,1 млн. Което значи, че който се е осигурил в тях, е загубил 1/3 от парите си. И въпреки това са на загуба?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK