Потребителското доверие в Германия остава непроменено за трети пореден месец

Потребителското доверие в Германия през юни остава непроменено за трети пореден месец, след като притесненията на домакинствата за личните им доходи бяха компенсирани от по-оптимистичните очаквания за перспективите през икономиката, съобщи "Блумбърг".


Индексът на потребителското доверие в Германия, измерван от института GFK през юни е на ниво от 2,5 пункта през юни. Резултатът се оказа напълно в очакванията на пазара.


Доверието на домакинствата в страната ще зависи изцяло от състоянието на пазара на труда през следващите месеци, посочват от GFK.
Окончателните данни на германската статистика потвърдиха икономически спад от 3.8% за първите три месеца на годината в сравнение с последното тримесечие на 2008 г.


Водещите икономически индикатори за германската икономика показват признаци на подобрение през последните седмици. Въпреки това правителството очаква, че икономиката на страната може да се свие с 6% през тази година, а безработицата се увеличава трайно през последните шест месеца.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK