"Алфа финанс ходлинг" издаде облигации за 8 млн. евро

"Алфа финанс холдинг" издаде нова емисия облигации за 8 млн. евро, съобщиха от компанията. Падежът на книжата е 19 май 2014 г. и ще изплащат фиксирана лихва от 8.5%. Книжата са обезпечени с недвижими имоти на групата и имат кол опция за обратно изкупуване.


Набраните чрез тях средства ще се използват за финансиране на текущи инвестиционни проекти на групата, включително в областта на възобновяемите енергийни източници.


Книжата са емитирани с ангажимент от страна на "Алфа финанс" за вторично листване за търговия на Българската фондова борса в период до 6 месеца от датата на емитиране. В момента се изготвя проспект, който ще бъде предложен за одобрение по законоустановения ред от съответните институции.
Групата на "Алфа финанс холдинг" има опит в използването на такъв тип инструменти. "Успешното пласиране на облигационната емисията в момент на повсеместно свиване на кредитирането и ликвидността на капиталовите пазари подчертава доверието в компанията и стабилното й финансово състояние", поясняват от компанията.


"В период на намалена активност на банките емитирането на облигации се явява естествена алтернатива за осигуряване на дългов финансов ресурс за поддържане на инвестиционната политика на холдинга", каза Юри Катанов, директор инвестиции на "Алфа финанс холдинг".


"Алфа финанс холдинг" е водеща българска индустриална и финансова група с основни направления на дейност индустриални минерали, финансови услуги, недвижими имоти и чиста енергия. Холдингът инвестира и в логистиката, строителството и телекомуникациите. Групата е активна в България и още седем страни от региона на Югоизточна Европа. Един от акционерите и управители на холдинга - Иво Прокопиев, е и съиздател на "Дневник" и "Капитал".

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK