"Еврохолд България" преструктурира "Авто юнион"*

"Еврохолд България" (4EH) ще преструктурира новопридобития "Авто юнион", като прехвърли шоу румът му близо до Летище "София" в самата компания - майка. Това ще гласуват акционерите на "Еврохолд България" ще гласуват сделката на предствоящото общо събрание, насрочено за 29 юни.


Преструктурирането е в следствие на скорошното придобиване на автохолдинга на "Екуест" - "Авто юнион", чийто основен предмет на дейност е продажбата и отдаването под наем на автомобили и консумативи за тях. Новата компания допълва вече изграденият автоподхолдинг на "Еврохол" - "Еврохолд аутомотив груп".


"Според стратегията на развитие на "Еврохолд България" предстои преструктуриране на двата авмобилни холдинга. Елементи от преструктутирането ще бъде обособяването на дейностите, свързани с продажбата и отдаването под наем на автомобили и структурното им отделяне от останалтие търговски дейности на икономическата група на "Еврохолд България", поясняват от компанията в предстявения мотивиран доклад към дневния ред на предстоящото общо събрание.
Прехвърлянето на авмобилния център край Летище "София" е именно част от този процес на преструктуриране. Имотът ще бъде апортиран в новосъздадено за целта дружество "Авто юнион център" с капитал от около 40 млн. лв. Акционерите ще гласуват прехвърлянето на собствеността в новото дружество от "Авто юнион" на "Еврохолд България".


Чрез отделянето на имота от дистрибуторската компания "Еврохолд" се надява да се облекчи както управлението на бъдещия компактен автоподхолдинг, така и упралвлението на самия имот. Целта на прехвърлянето е и да осигури свеж паричен ресурс на "Авто юнион" за нормалното упралвние на дистрибуторския му бизнес и изплащането на задълженията му.


Автомобилният център се намира до летището в София, а плановете на холдинга са да го направи най-големият магазин за продажба на нови автомобили в България. "Еврохолд" придоби 80% от "Авто Юнион холдинг" "Екуест" за 8 млн. евро.


*Статията е коригирана след първоначалното и публикуване.

Ключови думи към статията:

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на играч
  *****
  Неутрално

  Хайде по-професионално. Прочетете документите към ОСА!
  Еврохолд купува от дъщерното си, а не от Екуест.
  Ще подведете някой човек да си разпродаде акциите с такива измислени ваши си тълкувания. Ще плащате солени глоби от КФН. А нивото на медията????

 2. 2 Профил на четател
  *****
  Неутрално

  Кой е автора на тази лъжлива статия?
  Защо се крие? Кой е този аматьор?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK