Само "Шкода" иска да доставя тролеи за София

Само "Шкода" иска да доставя тролеи за София

© Георги КожухаровЧешката фирма "Шкода електрик" е единственият кандидат за доставката на нови тролейбуси за общинското дружество "Столичен електротранспорт", съобщиха от дружеството, цитирани от БТА.


Днес приключи конкурсната процедура по набирането на оферти за доставка, а от четирите фирми, закупили тръжни документи - "Сежелек", "Фосло Кипе", "Шкода електрик" и "Транс телеком", само "Шкода" е подала документи.


Офертата на чешкото дружество е за 14.3 млн. евро за доставката на 30 броя нови нископодови тролейбуси, снабдени с климатици и допълнителни дизелови двигатели. Така цената на един нов тролейбус е близо 479 хил. евро. Конкурсната процедура беше обявена от Европейската банка за възстановяване и развитие, която след преговори с общинското дружество се съгласи да финансира със заем от 14 390 910 евро доставката на 30 нови соло тролейбуси, припомнят от БТА.


Преди 55 дни конкурсът беше обявен от банката, съгласно нейните правила, а цялата процедура се наблюдава от независим консултант, определен от ЕБВР. Срокът за доставка съгласно тръжните условия е 15 месеца след сключването на договора за доставка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK