Работниците в "Русенска корабостроителница" утре ще решат дали да приемат схема за разплащане на заплатите

Работниците в "Русенска корабостроителница" утре ще решат дали да приемат схема за разплащане на заплатите

© ДневникПоловината от трудовите възнаграждения за месец април на работниците от "Русенска корабостроителница" АД са преведени. Ръководството е предложило на представителите на служителите, участвали в преговори днес, да се изплащат по 50 % от заплатите два пъти месечно, докато се навакса изоставането в издължаването за труда на персонала в компанията. Това научи "Дневник" от синдикалиста във фирмата Христо Йорданов. Той съобщи, че утре предложената от работодателя схема на разплащане ще бъде представена на работниците и те ще преценят дали ще я приемат или не.


Вчера и днес служителите в корабостроителницата са в отпуск, тъй като в понеделник отказаха да заемат работните си места заради забавянето в заплащането на възнагражденията с повече от два месеца.


Представители на работниците и ръководството на "Русенска корабостроителница" водиха днес преговори по повод забавянето на заплащането на възнагражденията в компанията, което доведе до обявяване на гражданско неподчинение от страна на служителите в понеделник. Желанието на журналисти да присъстват или поне да разговарят с мениджмънта на дружеството остана без последствия. Отново се очаква официално становище на ръководството на "Русенска корабостроителница".


Междувременно по повод работническите протести в "Русенска корабостроителница"АД за забавените заплати вицепремиерът Меглена Плугчиева съобщи днес в града, че до 22 юли се очаква одобрение от Европейската комисия за разсрочване на стари дългове от около 19 милиона лева на предприятието към българската държава. Сумата била натрупана преди приватизацията на фирмата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK