"Кредитекс": Бизнес ипотечният кредит увеличава оборота на фирмите до 4 пъти

Бизнес ипотечният кредит увеличава оборота на фирмите до четири пъти, показва изследване на небанковата институция "Кредитекс". Компанията, специализирана в бизнес ипотечното кредитиране, посочва, че в петгодишната си практика този тип кредитиране спомага за увеличаването на оборотите и печалбите на малките предприятия дори и в криза.


В рамките на две години след финансирането оборотът на фирма за търговия с хранителни продукти нараства седем пъти, сочат от "Кредитекс". Фирмата се премества в собствена база, закупена с пари от кредита, разширява значително асортимента си. Също така развива силна дистрибуторска мрежа. Печалбата на търговците нараства с шест пъти за същия период.


"В сегашната ситуация на спад на цените на имотите за фирмите е по-изгодно да използват недвижимостите си като обезпечение по бизнес ипотечен кредит, отколкото да се опитват да ги продават", коментират експертите от "Кредитекс". "Средствата от ипотечния кредит, инвестирани обратно в бизнеса, могат да увеличат оборота и печалбата многократно", допълват от компанията.
В друг пример семейна фирма за отглеждане на домати и краставици използва бизнес ипотечния си заем за изграждането на четири оранжерии и създаването на 27 дка обработваеми земеделски площи, с което увеличава продажбите си с 200% и постига ръст на печалбата с 20%.


С бизнес ипотечен кредит предприемачи реконструират стара градска сграда и я превръщат в съвременен хотел. До шест месеца от пълното усвояване на кредита хотелът започва да генерира приходи и е в състояние да изплаща сам вноските си по кредита.


Хлебопроизводители с две малки пекарни под наем теглят бизнес ипотечен кредит, с който изграждат ново модерно производство, намаляват логистичните си разходи и разширяват асортимента на продуктите. За първата година от заема постигат 74% ръст на продажбите и над 120% ръст на печалбата.


"Кредитекс" е небанкова финансова институция, специализирана за бизнес ипотечно кредитиране. Тя е на пазара от пет години, като е част от групата на "Ти Би Ай файненшъл сървисиз" (TBI Financial Services B.V.).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK