"Балканкар-Заря" ще работи съвместно с дружество в Шри Ланка

В последните месеци има увеличние в поръчките на "Балканкар-Заря", казаха от дружеството

© Иван Григоров

В последните месеци има увеличние в поръчките на "Балканкар-Заря", казаха от дружествотоОблигационерите на "Балканкар-Заря" са одобрили дружеството да поеме допълнителни задължения, с които да се обезпечат вземанията по дълговите книжа, съобщиха от машиностроителното предприятие след проведено на 27 август общо събрание. Съгласно решенията "Заря" ще учреди залог върху 86 292 акции или половината от капитала на дъщерното си дружество "Балканкар Руен" в полза на "Алианц Банк България", която е банката-довереник на облигационерите.


Освен това публичната компания трябва да придобие реална собственост върху предприятието в Шри Ланка за производство на гуми, което досега е било притежание на "Заря" чрез компанията-майка – "КВК Инвест". И двете решения трябва да се изпълнят до 2 ноември.


Според изискванията на облигационерите производителят на гуми трябва да стане дъщерно дружество на "Заря", като целта е да се постигне синергия, поясни директорът за връзки с инвеститорите в "Балканкар-Заря" Павлин Пенчев.
Дружеството в Шри Ланка е производител на плътни бандажни гуми от естествен каучук, които се изполват само в карната индустрия. След като двете предприятия обединят дейността си, ще се продава само сглобено колело като краен продукт, чиято добавена стойност е по-висока, отколкото на отделните компоненти, каза Пенчев.


"Като цяло може да се отбележи, че има ръст в поръчките за производство на джанти през третото тримесечие в сравнение с второто", добави директорът за връзки с инвеститорите.


Общото събрание е решило "Балканкар-Заря" да предоставя в 30-дневен срок отчетите си за всеки месец и до 15 октомври да изготви проект за промяна в параметрите на първата емисия облигации. В началото на ноември банката-довереник ще свика ново общо събрание на облигационерите, на което да се разгледат предложенията за промени в облигационната емисия.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK