Новият акционер в "Бряст-Д" ще отправя търгово предложение

Новият акционер в производителя на мебели "Бряст-Д" Иван Калинков ще отправи търгово предложение към останалите държатели на акции, съобщиха от дружеството. Предлаганата цена е 4.15 лв. на акция, но Комисията за финансов надзор все още не е дала одобрението си за публикуването му.


Според съобщение от компанията Калинков има подписано споразумение с мажоритарния собственик "Албена инвест холдинг" за следване на обща политика чрез съвместно упражняване на правото на глас.


Това означава, че той е свързано лице и общият дял на Калинков и холдинга надминава законово установената граница, над която трябва да се отправи търгово към останалите акционери.


"Бряст-Д" беше качено на Българската фондова борса от "Албена инвест холдинг" с намерението да бъде продадено. Сделка обаче все още няма, а преди дни на борсата бяха изтъргувани близо 2 на сто от капитала му за 3.80 лв. на акция.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK