"Алфа финанс" излезе напълно от "Мел инвест"

"Алфа финанс холдинг" е продал нови 1.12 млн. акции (4% от капитала) от "Фонд за земеделска земя Мел инвест", с което на практика вече не притежава дялово участие във фонда. Това съобщиха от "ФЗЗ Мел инвест" днес. Така само за месец холдингът се раздели с акции, равняващи се на 8% от капитала на дружеството.


Справка в отчета на фонда показва, че към края на миналата година холдингът е притежавал 16 на сто от капитала на дружеството.


"Фонд за земеделска земя Мел инвест" е част от "Мел инвест холдинг", който стана по-известен в последно време с бившия си изпълнителен директор Десислава Танева.
Доскоро тя беше изпълнителен директор и на фонда за земя. Танева беше определена първоначално от премиера Бойко Борисов за министър на земеделието и храните, но впоследствие се отказа от поста заради съмнения за потенциален конфликт на интереси.


Фондът притежава общо над 65 хил. дка земеделски земи, от които 42.5 хил. дка са отдадени под аренда към края на юни. Над половината от притежаваните терени са в Централна Северна България и в областите около Сливен и Ямбол. По данни от отчета към полугодието стойността на придобитата земеделска земя е 23.5 млн. лв. Финансовият резултат на "ФЗЗ Мел инвест" за периода е загуба в размер на 594 хил. лв.

Ключови думи към статията:

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pukamu
  pukamu
  Рейтинг: 466 Гневно

  Обучени мошеници!От 97г.имам акции в едно предприятие,чийто мажоритарен собственик е Мелинвест!Познаите дали съм получил и една стотинка дивидент,макар че почти разпродадоха предприятието!

 2. 2 Профил на Минаващ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "pukamu": Важното е да не ти пука.

 3. 3 Профил на Акционер в 4MB
  *****
  Неутрално

  Мел инвест холдинг АД е акционерно дружество. Като такова дружество от холдингов тип, то трябва да получава дивиденти от своите дъщерни и асоциирани дружества, както и от фирмите, в които има дялово участие.

 4. 4 Профил на Акционер
  *****
  Неутрално

  МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД. Холдинговото акционерно дружество развива своята дейност в областта на земеделието, мелничната, хлебопроизводствената и фуражната промишлености, в животновъдството, производството на пиво и безалкохолни напитки, както и в сферата на стоковите тържища и складове, ресторантьорството, хотелиерството и недвижимите имоти. За осъществяването на заложените в стратегията си за развитие цели и за тяхното реализиране, МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД има три управляващи дъщерни дружества, чиято дейност се развива в различни сфери - Агро Инвест България ООД; Болярка ВТ АД и Юниън Трейд АД. Инвестиционните намерения на холдинговото дружество са: • обновяване на мелниците в градовете Сливен, Карнобат, Варна, Червен Бряг и Пазарджик, както и на дружествата от хлебопроизводствената и фуражната промишленост; • изграждане на производства за хляб и хлебни продукти в други големи градове; • изграждане на инсталация за производство на биотенoл и биодизел; • изграждане на когенерационна система в хлебозаводите и в Болярка АД; • производство на собствена минерална вода; • създаване на търговска верига от бирарии с наименованието Болярка на територията на цяла България; • обновяване на хотелския комплекс в Сливен и изграждане на хотелски комплекс в курорта Пампорово. За осъществяването на тези си инвестиционни намерения и цели, МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД разчита предимно на доходността от своята дейност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK