Отпускат се 16 млн. евро за рибарски сдружения

Отпускат се 16 млн. евро за рибарски сдружения

© Цветелина АнгеловаДо 2013 г. в страната ще бъдат създадени 4 рибарски групи по линия на публично-частното партньорство. За целта по оперативна програма "Рибарство" са предвидени 16 млн., съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров на работната среща с участието на експерти от дирекция "Морски въпроси и рибарство" към Еврокомисията.


Организациите ще се създадат по морето, крайбрежието на Дунав и една във вътрешността на страната, като целта е да се осигури развитие на рибарските области и да се подобри качеството на живот на населението. Очаква се подготовката да приключи до средата на на следващата година.


Самите групи ще подготвят проекти за повишаване на конкурентоспособността на отрасъла чрез преструктуриране и разнообразяване на икономическите дейности. Те ще участват и в модернизацията на пристанищата, за да се повишат и възможностите за риболовен туризъм.


Конкретни действия ще се предприемат за подобряване условията на производство, търговия и дистрибуция на риба.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK