"Феърплей пропъртис" продаде на "Лидл" терен в Пловдив

"Феърплей пропъртис" е продал терен в Пловдив за близо 2.3 млн. евро без ДДС на "Лидл България" ЕООД&Ко КД, която е част от германската Schwarzgruppe, съобщиха от фонда за имоти. Теренът от 22 хил. кв.м ще се използва за строеж на магазин за хранителни стоки на германската верига "Лидл", която вече има започнати строежи на супермаркети в няколко български града, сред които Ловеч, Пазарджик, Силистра, Плевен, а някои от тях са вече завършени.


Сделката с "Феърплей пропъртис" е сключена в сряда, като с нея от фонда продават терен в Пловдив, част от Търговски парк "Тракия" в едноименния квартал в града. Паркът е най-новият проект на фонда за имоти, планира се той да бъде изграден върху 22 хил. кв.м и строителството на "Лидл" е част от първия етап за реализацията му. През втория етап се планира изграждането на хипермаркет на друга голяма търговска верига, като засега от "Феърплей" уточняват само, че става въпрос за позната в Европа търговска марка за нехранителни стоки. По информация на "Дневник" в момента фондът преговаря с няколко големи вериги, но все още няма споразумение с някоя от тях.


Изпълнителният директор на фонда Маню Моравенов поясни, че с получените средства от продажбата на терена ще се намали кредитната експозиция на компанията. От началото на годината, като се включи и тази сума, дружеството е погасило 5.4 млн. евро главници по кредити.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK