НАП дава 200 хил. лв. за софтуерни услуги

НАП дава 200 хил. лв. за  софтуерни услуги

© Надежда ЧипеваНационалната агенция за приходите (НАП) ще плати 200 хил. лв. за пренасяне на данни към Единната активна директория на ведомството, показва справка в Официалния вестник на Европейския съюз. НАП търси компания, която да поддържа лицензии на Microsoft. Операционните продукти ще се използват за разширяване на изградената до момента част от системата.


В обявената процедура не се предвижда да бъде купен допълнителен софтуер или хардуер. Гаранцията за участие в процедурата е 2000 лв., а срокът за изпълнението й е 15 месеца от подписване на договора. Стойността на пренасянето на данни ще бъде платена на спечелилата компания след приключването му.


Кандидатите за изпълнители могат да купят документи за участие най-късно до 16 октомври. Дружествата трябва да имат минимален оборот от подобна дейност през последните три години за 600 хил. лв. Задължително условие е те да са изпълнявали подобни процедури през предходните пет години, както и да притежават сертификат ISO 9001/2000 (2008).


Софтуерните компании трябва да разполагат с Help-desk система за гарантирано двайсет и четири часово приемане на сервизни заявки. Срокът за първоначална реакция и стартиране на ремонтите е максимум 4 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK