"Приста ойл" стана партньор на световен морски алианс

"Приста ойл холдинг" получи изключителни права за производство, дистрибуция и доставка на морски смазочни продукти в рамките на Sealub Alliance. Периметърът на русенското дружество е акваторията на България, Грузия, Румъния и Турция, а също и в повече от 700 пристанища в над 50 страни по света, съобщиха от "Приста ойл". Като част от ангажимента си по този контракт българското дружество ще произвежда продукти с марката Sealub. Договорът е с Gulf Oil Marine, основател на Sealub Alliance. "Приста ойл холдинг" ще притежава изключителни права за производство в акваторията на България, Грузия, Румъния и Турция, а също ще произвежда и доставя морски смазочни продукти за другите 700 порта по света, обслужвани от алианса.


Gulf Oil Marine, част от Gulf Oil International Group, е нов световен играч в дистрибуцията на морски смазочни материали. Дружеството осигурява нa корабната промишленост пълен диапазон от качествени компоненти, както и експертни технически услуги. Главното управление на компанията е в Хонконг. Sealub Alliance е основан през миналата година от Gulf Oil Marine Ltd. Целта му е да се занимава със снабдяването с морски смазочни материали на световната корабна промишленост. Членовете на съюза в момента обслужват тези повече от 700 пристанища, до които сега ще има достъп и българската компания. До края на 2009 г. Sealub Аlliance планира да получи най-много широкото покритие на доставки на морските смазочни материали и свързани експертни услуги. Системата предполага доставка на необходимите продукти до самия плавателен съд и осигуряване на техническо обслужване.


За последните 13 години българската компания е развила бизнес отношения в над 20 държави от региона, като пазарното й присъствие в отделните страни е в рамките между 5 и 55%, с което се нарежда сред най-големите производители на масла в Източна Европа. "Приста ойл холдинг" ЕАД си сътрудничи с водещи компании в петролната и химическата индустрия като Chevron, ERGON, Ashland, GreenСhem и др. Дружеството притежава собствени заводи в България и Турция, в които се произвеждат смазочни материали, греси, експлоатационни течности за автомобили и автокозметика.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK