Контрастиращи резултати се очакват от Уолстриийт

<a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">cc</a> <a href="http://www.flickr.com/photos/epicharmus/">epicharmus</a><br />

© Дневник

cc epicharmusНожицата на големите печалби и загуби сред банките в САЩ ще се разтвори до неочаквани размери през третото тримесечие, предричат анализатори. До края на седмицата гигантите Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup и Bank of America трябва да публикуват финансовите си резултати за периода юли - септември, а по мнението на специалисти резултатите в бранша ще са разнопосочни.


Банките със силни инвестиционни звена се очаква да блеснат, а тези, които са натоварени с лоши потребителски и корпоративни кредити, ще страдат, смята британският Times. Добре ще се представят институциите с добър левъридж и експозиции на капиталовите пазари, а банките в програмата TARP и тези с по-висок дял на потребителите с кредитни карти или търговските недвижими имоти ще отчетат загуби, смята Мат Маккорник, мениджър в Bahl&Gaynor, цитиран от изданието.


Такъв е случаят с трупащата провизии срещу лоши кредити Citigroup. Очакванията на Ройтерс са банката да отбележи първата си тримесечна загуба за годината и да отчете отрицателен финансов резултат от 2.8 млрд. долара. Прогнозите са за увеличение на провизиите от 10 млрд. долара. На червено се очаква да излезе и Bank of America поради големите експозиции на институцията на пазара на кредитни карти. Загубата за периода най-вероятно ще е в размер от 630 млн. долара, предполагат от Ройтерс.
По-оптимистични са прогнозите за Goldman Sachs, но според Файненшъл таймс едва ли банката ще може да подобри рекордните си печалби от второто тримесечие. За периода април - юни от банката реализираха печалба от 3.44 млрд. долара.


Проблемно остава състоянието на малките играчи в банковия сектор на американската икономика. Фалитите в бранша опасно се доближават до психологическата граница от 100. Анализатори все пак оценяват като леко успокоение факта, че изминалата седмица беше първата от месеци насам без закриване на банка от Федералната корпорация за защита на депозитите (FDIC).

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK