Транспортният министър смени и управлението на "Ръководство въздушно движение"

Транспортният министър смени и управлението на "Ръководство въздушно движение"

© Юлия ЛазароваЧасове след като смени изпълнителния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура", министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков освободи ръководството на Държавното предприятие (ДП) "Ръководство въздушно движение" (РВД). Все още от ведомството не са излезли с мотиви за смяната.


Преди месец беше премахнат контролният съвет на държавното предприятие, като остана само управителен. В него влизаха изпълнителният директор на компанията Емануил Радев и членовете Кирил Желев, Весела Господинова, Светослав Станулов и Павлина Аначкова. Петимата са били назначени през 2006 г. Управителният съвет вече ще бъде от трима членове, като транспортният министър назначи Георги Ангелов, Росен Петков и Петя Димитрова, съобщиха от ведомството.


Новият генерален директор на компанията е Георги Ангелов. Той е завършил Кировоградското летателно-щурманско училище в Украйна. Придобил е степен магистър в Академията на гражданската авиация в Русия. От 1981 година до момента заема различни длъжности в държавното предприятие "Ръководство въздушно движение".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK