Езиковите курсове – все по разнообразни

Езиковите курсове – все по разнообразниDo you speak English? Sprechen Sie Deutsch? Parlez-vous francais?


Все по-рядко хората в България се затрудняват да отговорят на тeзи въпрос, но все пак все още има такива, които ще кимнат отрицателно и ще кажат нещо на български с надеждата, че ще бъдат разбрани.

За тези от тях, чието работно време е строго определено и не остава време за учене на нов език или усъвършенстване на този, който вече знаят, езиковите школи предлагат достатъчно разнообразие. Културните институти на Великобритания (www.britishcouncil.org ), Франция (www.institutfrance.bg), Германия (www.goethe.de ) и Испания (sofia.cervantes.es ) предлагат сутрешни, следобедни или вечерни курсове. Те могат да бъдат и през почивните дни, като програмите са обвързани с европейската езикова рамка. В нея нивата са от А1 до С2, като последното е перфектно владеене на съответния език.


Цените
ЕС "Образователен център" предлага интензивен профил на обучение. Той е предвиден за заети хора, като могат да се изучават немски или английски език. Ако някой иска да учи френски, испански, италиански, руски, гръцки или турски език центърът предлага индивиадуално обучение. Курсовете могат да са по всяко време на деня, в зависимост от възможностите на курсистите. Това се уточнява след формирането на групите. Те са между 5 и 10 човека. Може да се избере интензивно обучение, с което едно ниво се постига за един месец (пет пъти седмично по 4 учебни часа) или 3 месеца (два пъти седмично по 3 учебни часа). Формата на обучение може и да пет месеца.


Курсове за възрастни в съобразено с работното време предлагат и повечето езикови центрове - "Нов стандарт", "Британика" и "Британски съвет". Цените са между 500 лв. и 800 лв., като в тях се включват учебници.


Корпоративни обучения


Все повече центрове предлагат и корпоративно обучение. То може да става по предварителна договорена учебна програма (ЕС "Образователен център" ) или в зависимост от нивото на служителите ("Британика"). Занятията могат се провеждат в съответния офис или в залите на центъра. Графикът и интензивността на провеждане на обучението е изцяло съобразен с изискванията на компанията.


ЕС "Образователен център" предлага и по време на курса да се правят междинни тестове. В "Британика" обучението завършва с тест за сертификат по бизнес английски. Цените се договарят с компаниите.


Професионално ориентирани курсове


Британският съвет предлага и сертификационни изпити по бизнес английски език (BEC). Изпитите са фокусирани върху прилагането на езика в реална бизнес среда.


BEC е за кандидати, които имат опит или интерес да навлязат в най-различни бизнес сфери, включително маркетинг, производство, финансови услуги и работа в офис. BEC се признава и използва от голям брой банки, между които Световната банка, някои организации на Обединените нации, хотели и бизнес компании.


BEC има три нива:


1.BEC Preliminary – насочен към тези, които говорят английски език слабо.


2.BEC Vantage е за говорещите английски език на средно ниво.


3.BEC Higher е за говорещите английски език на високо ниво, които или вече се занимават с бизнес, или им предстои да започнат бизнес кариера.


Френският културен институт предлага курс за работещите в туризма, предназначен за хората в хотелиерството, ресторантьорството, както и за студенти или стажанти, подготвящи се за работа в тези области. В края на този курс можете да се явите на изпита за получаване на международния сертификат (DFTH), издаван от Парижката търговско-промишлена палата . Курсът е от 72 часа, като занятията се провеждат два пъти в седмицата.. Освен това френския институт предлага и курс по юридически френски, за хора работещи в областта на икономиката, политиката и правото. Курсът продължава девет седмици.Учиш, докато стоиш пред компютъра
Сайтът Kabinata.com предлага онлайн курсове по английски, немски , френски, испански италиански, португалски език. Обучението става със самоподготовка и часове с преподаватели, в които се взимат предвидените уроци. Те обхващат всички нива – от напълно начинаещи до напреднали.


Освен тези уроци, всеки може да избере и специализиран курс с квалифицирани преподаватели в съответната област - бизнес и разговорни часове, където се практикува единствено разговор.Онлайн курсовете представляват огромна база данни и архив от материали за езиково обучение (текст, картинки, звук и видео). Сайтът предлага сами да изберете периода на обучение - 3, 6 или 12 месеца. Цената за тримесечен курс по английски език е 300 лв., по италиански,испански и френски е 250 лв. Не е необходимо да имате специален софтуер или програма

.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK