"Елаците-мед" получи поредно разрешение за търсене на метални руди

"Елаците-мед" получи поредно  разрешение за  търсене на метални руди

© Цветелина НиколаеваМедодобивната компания "Елаците-мед" получи поредното разрешение за проучване на площта "Селски връх", съобщиха от Министерския съвет. През следващите три години дружеството ще търси възможностите за добив на метални полезни изкопаеми. Теренът за проучване е разположен върху 14.250 кв. км в землището на общините Макреш и Белоградчик.


За целия период на разрешителното се очаква дружеството да вложи в геологопроучвателни дейности около 358 хил. лв. В момента "Елаците-мед" има сключен концесионен договор за добив на мед в находище Елаците. Компанията ще изземва медни и златни руди продължение на 22 години, считано от 1999 г., по данни на Националния концесионен регистър. Освен това дружеството има разрешение за проучване на метални порезни изкопаеми в площ "Елаците-Пирона" за срок от три години, показва справка в регистъра на икономическото министерство.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK