Резултатите на News Corp и Time Warner надминаха очакванията

Рупърт Мърдок

© Reuters

Рупърт МърдокNews Corp и Time Warner отчетоха печалби, които надминаха очакванията на анализатори, предаде агенция Ройтерс. Това се дължи на доброто представяне на филмовите им студиа и кабелни телевизии, които компенсираха спада в бизнеса с печатни медии.


Двете компании, които вече съкратиха разходите си, за да се справят с понижаващите се приходи, увеличиха прогнозите си за печалба за годината. Главният изпълнителен директор на News Corp Рупърт Мърдок заяви, че очаква 2010 да е година на стабилност.


Резултатите на двете намекват, че големите медийни компании се възстановяват от тежкото състояние, в което изпаднаха в пика на кризата.
News Corp очаква ръста на печалбата й за фискалната 2009 г. да е близо или малко над 10%. Time Warner на свои ред заяви, че печалбата й за годината ще достигне до 2.05 долара на акция.


"Стъпките, които поехме за увеличаване на пазарния си дял започват да дават резултати", каза Мърдок. "Гледайки напред, аз виждам положителни тенденции за развитието на повечето ни бизнеси", допълни той.


Печалбата на News Corp за първото тримесечие на фискалната й година достигна до 571 млн. долара, или 22 цента на акция. Средната прогноза на анализаторите беше за 18 цента на акция. Приходите й намаляха с 4.2% на годишна база до 7.20 млрд. долара. Time Warner на свой ред реализира печалба от 661 млн. долара за третото тримесечие на 2009 г. от $1.07 млрд. за същия период на миналата година.


Подобряващото се състояние на големите медийни компании поднови интереса към нови сливания и придобивания в сектора. От News Corp отказаха да коментират слуховете, за покупка на нови телевизионни канали. Мърдок заяви, че компанията ще запази контрол над Dow Jones Indexes, опровергавайки слухове, че планира продажбата й.


Time Warner обяви през март, че ще купи 31% от собственика на TV2 и Ring TV.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK