Chrysler и FIAT ще работят за дългосрочна интеграция

До 2014 г. 50% от автомобилите на Chrysler ще бъдат произвеждани на базата на платформи на FIAT, а 40% от американската продукция ще използва двигатели на италианското предприятие.


Това е само част от плана на двете компании за следващите пет години, който заявява значителни амбиции, но не успя да спечели доверието на анализатори. Новият имидж на Chrysler включва фокус върху повишаването на ефективността, свиването на разходите, възвръщане на позициите отпреди кризата и навлизането на нови пазари.


Главният изпълнителен директор на FIAT Серджо Марчионе успокои инвеститорите, че компанията вече не прахосва парични средства, а след края на банкрута даже трупа кеш. Плановете на италианския мениджър са компанията да излезе на печалба през 2011 г., а до 2014 г. да изплати и получените от Вашингтон помощи в размер на 12 млрд. долара. След края на успешния банкрут в американското дружество 20% от капитала му се държи от стратегическия инвеститор FIAT, 68% от профсъюза UAW, а останалата част се разпределя между правителствата на САЩ и Канада.
Голяма част от подкрепата на италианската компания ще дойде под формата на технологии, а в рамките на следващите пет години се очакват разработки на нови 12 модела. Основна част от иновациите ще са с екологична насоченост. Плановете на Chrysler са до края на 2014 г. близо 75% от произведените автомобили да използват технологии на FIAT, намаляващи разхода на гориво.


Очакванията на мениджърския екип на двете предприятия са икономиите от мащаба да достигнат 2.9 млрд. долара в рамките на следващите пет години.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK