Конкурсът за търсене на нефт и газ в блок "Провадия" ще е на 20 ноември

На 20 ноември ще е конкурсът за избор на титуляр на разрешението за търсене и проучване на нефт и газ в блок "Провадия", разположен в Североизточна България. Това съобщи правителствената информационна служба.


Решение за откриване на конкурсна процедура е взето от Министерския съвет през април 2007 г., но поради небрежност на упълномощения орган и неговата администрация процедурата не е финализирана. В установените през 2007 г. срокове конкурсни документи са закупени от един кандидат, който е подал заявление
за участие в конкурса и е предоставил конкурсно предложение, спазвайки сроковете, определени от правителството. По този начин кандидатът коректно е изпълнил условията на административната процедура, е посочено в съобщението.


Конкурсното предложение на кандидата се съхранява в Министерството на околната среда и водите. За да се отвори и да бъде оценено, е необходимо Министерският съвет да определи нов срок за провеждане на конкурса.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK