Акционерите на "Уникредит" одобриха увеличение на капитала с 4 млрд. евро

"Уникредит груп" (собственик на Уникредит Булбанк у нас) ще увеличи капитала си с 4 млрд. евро чрез издаване на нови обикновени акции, съобщиха от българското поделение на италианската група. Решението е одобрено късно вчера на извънредно общо събрание на акционерите на групата. Очаква се увеличението да бъде завършено до края на първото тримесечие на 2010 г. след съгласуване със съответните власти.


То ще засили допълнително капиталовата структура на "Уникредит груп" и показателите за капиталова адекватност, се псочва в съобщението. "По този начин "Уникредит" ще се позиционира отлично на основните си пазари в Италия, Австрия, Германия и ЦИЕ (включително и България)", пише още там.


Водещи мениджъри на емисията ще бъдат MerrillLynch и UniCreditCorporate & InvestmentBanking. Мениджъри на емисията са и CreditSuisse, GoldmanSachsInternational, Mediobanca и UBSInvestmentBank.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK