"Албена инвест холдинг" ще отправи търгово предложение за "България-29"

Албена инвест холдинг" планира да направи търгово предложение към миноритарните акционери в "България-29" за изкупуване на книжата им. Предлаганата цена е 9.27 лв., но все още Комисията за финансов надзор не е дала одобрението си за публикуването му.


"Албена инвест" притежава общо 64% от капитала на "България -29" и има подписано споразумение за обща политика с "Албена холдинг". В отчета на "България-29" няма информация колко точно е делът на "Албена холдинг". Според нормативните разпоредби търгово предложение се отправя от акционер, ако той контролира пряко или със свързани лица над 50%, над 2/3 или над 90% от капитала на публично дружество.


На 23 ноември на Българската фондова борса бяха изтъргувани 6.6% от капитала на "България 29" при 6.10 лв. за акция, но все още не е излязла информация кой е купувачът на дела. Други големи акционери в дружеството според отчета за деветмесечието са "Б Инвест" с 12.8% и "Алфа финанс холдинг" с 8.4% от капитала.  


"България-29" е бивша фабрика за производство и търговия на памучни прежди, но в момента се занимава единствено с отдаване на имоти под наем. Преди няколко седмици на сайта на "Албена инвест холдинг" беше обявено, че оборудването й се продава. През 2006 г. Софийски градски съд нареди на дружеството да предаде на наследниците на бившата фабрика "България" владението върху част от недвижимите си имоти в столичния кв. "Княжево".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK