"Кейбълтел - Евроком" съкрати 220 служители без предупреждение

"Кейбълтел - Евроком" съкрати 220 служители без предупреждение

© Георги КожухаровКабелният оператор "Кейбълтел - Евроком" съкрати 220 от служителите си на мениджърско и административно и оперативно ниво, съобщиха от компанията. Уволняването на персонала се налага заради сливането на двете дружества - "Кейбълтел" и "Евроком", в едно дружество, чието име ще стане известно след Нова година. Компанията ще се освободи от дублиращите се позиции в централата и градовете София, Пловдив и Лом.


От синдикалната организация КТ "Подкрепа" съобщиха, че на 17 декември са освободени 300 човека без предупреждение. Кабелният оператор съобщи, че съкратените са 220 и в момента в организацията са останали 1386 човека. Действително освободените са били уволнени без предупреждение на 17 декември, но от компанията са готови да изплатят произтичащите от това законови санкции, казаха още от "Кейбълтел - Евроком".


КТ "Подкрепа" е изпратила сигнал до Главната инспекция по труда. Санкцията за всеки уволнен служител без предупреждение е 200 лв. "В двете компании са направили сметката, че ако уволнят незаконно 300 служители, ще бъдат глобени с 60 хиляди лева и са решили, че могат да си позволят подобен разход", обясниха още от синдиката.
С цел намаляване на напрежението и успокояване на служителите ръководството на компанията е решило предстоящите промени да бъдат обявени и извършени максимално бързо. От "Кейбълтел - Евроком" уверяват, че ще изплатят всички необходими по закон обезщетения на останалите без работа служители.


В плановете за 2010 г. компанията планира да подобри като цяло мрежата си, да включи нови услуги в портфолиото си и да подобри качеството на предлаганата телевизия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK