"Булброкърс" предлага директен достъп до борсата в Скопие

Българският инвестиционен посредник "Булброкърс" пуска електронната си платформа за търговия MetaTrader 4 и на македонския фондов пазар, съобщиха от компанията.
Засега това е единствената електронна платформа в Македония, търгуваща на местната фондова борса, поясняват от посредника.


Допълнително клиентите на "Булброкърс" ще могат да купуват и продават директно чрез платформата и македонски акции. В Македония MetaTrader 4 се предлага от инвестиционния посредник "Евроброкер". И двата посредника са част от "Финансиа груп", която от своя страна е собственост на "Алфа финанс холдинг" с акционер издателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев.


Платформата бе лансирана на официално събитие днес в Скопие от изпълнителните директори на "Булброкърс" Иво Сеизов и "Евроброкер"  Александър Петрески. В представянето са участвали Марина Кавракова, председател на македонската Комисия по ценни книжа, и Иван Щериев, изпълнителен директор на Македонската фондова борса, уточняват в официалното си съобщение от посредника.
MetaTrader 4 на "Булброкърс" предлага котировки, графики, новини и анализи в реално време, както и пълен пакет инструменти за технически анализ. 
Платформата може директно се свали от сайтовете на "Булброкърс" и "Евроброкер", като клиентите на "Евроброкер", които започнат да използват електронната платформа между 22 декември 2009 и 22 март 2010 г., няма да плащат такса за първите три месеца.


MetaTrader 4 е една от няколкото платформи, предлагани на българския пазар. Такива имат още "Еврофинанс", Обединена българска банка, "Делта сток", "Елана трейдинг", "Карол" и "Бенчмарк финанс", като всяка има различни характеристики и дава достъп до различни пазари.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK