"Норд холдинг" започва да рециклира стари коли и техника

Компанията за търговия с метални и стъклени отпадъци "Норд холдинг" вече ще изкупува стари коли и ненужни електродомакински уреди, съобщиха от дружеството. За целта холдингът е регистрирал две дружества - "Норд авторециклинг" и "Норд елрециклинг", чрез американската "Кепитал хауз инвестмънтс", показва справка в Търговския регистър. Компаниите ще събират всички уреди, които имат щепсел, батерия или фасунга.


Освен металите и акумулаторите от колите "Норд холдинг" ще рециклират на 100% автомобилните стъкла, като ще ги влагат в производството на тухли. Чрез новите си дружества компанията ще затвори производствения си цикъл от изкупуване - разглобяване и рециклиране.


Компанията ще започне активно събиране на стари автомобили и непотребни уреди от домовете на хората. "Норд холдинг" разполага със собствени или наети 182 пункта за събиране на отпадъци в София и страната. Оборотът на дружеството за 2008 г. възлиза на 152.1 млн. лв., като холдингът държи 24% от търговията на железен скрап и 14 на сто от търговията с цветни метали по данни на компанията. Мажоритарен собственик на "Норд холдинг" е Борислав Малинов, който е и председател на Българската асоциация по рециклиране.


"Норд холдинг" е създадена през 1995 г. Компанията се занимава с изкупуване на железен скрап, цветни метали, акумулатори и други. В дружеството работят общо 132 души. Компанията предлага членство на втосителите на автомобили и техника. На пазара на метален скрап в България работят около 900 фирми, които разполагат с 2800 площадки. Заетите в сектора са 20 хил. Компаниите препродават използваните метали в България и съседните страни - Турция, Гърция и Македония.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK