Анкета на "Блумбърг": "Американските пазари се възстановяват, в Китай има балон"

Анкета на "Блумбърг": "Американските пазари се възстановяват, в Китай има балон"

© Дневник
Руската Сбербанк предупреди за прегряване при цените на стоки и акции


На китайските пазари се оформя балон, инвестицията в гръцки държавни облигации е по-рискована от тази в държавен дълг на Аржентина, а мнозинството инвеститори вече са оптимисти за американските финансови пазари. Това са трите основни извода от анкета на "Блумбърг", проведена тази седмица сред 873 абонати на информационната агенция.


Данните от проучването показват, че 58% от запитаните са оптимисти за инвестициите в САЩ. При последното такова проучване през октомври положителен отговор са дали 41% от анкетираните. "Наблюдава се все по-голям интерес към американските пазари, като обстановката сега е много по-различна, отколкото преди три месеца", коментира пред "Блумбърг" Ан Селзър, президент на Selzer&Cо - компанията, която е събирала данните за анкетата.
"Блумбърг" посочва, че броят на оптимистите за САЩ в януарската анкета е два пъти по голям от положително отговорилите през юли. "Американските потребители имат по-добри очаквания за икономиката, така че няма пречки пред бизнеса да започне да отчита растеж", смята анализаторът Дрю Бийти от "Уелс Фарго", който е един от анкетираните.


Общо 60% от запитаните посочват, че инвестицията в държавни облигации на Гърция е рискована. Любопитно е, че дори и Аржентина е събрала по-малък процент такива отговори. Анкетата на "Блумбърг" показва и друга тенденция - като рискови зони инвеститорите са посочили и няколко други европейски страни - Ирландия, Португалия, Италия, Испания и Русия.


В момента рисковата премия по застраховките срещу фалит на Гърция (дериват, известен като CDS) е около 350 пункта, докато тази на Аржентина е 965 пункта. Това означава, че според инвеститорите има по-голям риск Аржентина да обяви неплатежоспособност, отколкото Гърция. Южната ни съседка готви програма за намаляване на държавния си дълг и дефицита в бюджета и отхвърля всякакви спекулации, че има опасност да спре да обслужва задълженията си. Държавният дълг на Гърция вече надхвърля стойността на брутния й продукт, като има голяма вероятност страната да стане най-задлъжнялата в Европейския съюз.


Над 60% от анкетираните смятат, че на китайските финансови пазари расте балон. Страната, която миналата година отчете сериозен икономически растеж напук на рецесията (още на стр V), записа рекорден кредитен ръст, бързо възстановяване на местната борса и укрепване на тежката промишленост. Според Джеймс Канос от "Kyникос Associates" обаче "ситуацията в Китай е като тази в Дубай, умножена по 1000".


През последните няколко години емирството инвестира милиарди в строителство, но заради рецесията цените започнаха да падат и докараха държавния холдинг "Дубай уърлд" близо до фалит. "Според нас Китай произвежда с темпо, непосилно за която и да било друга страна или регион. Това не може да продължи дълго и ние се опасяваме, че през второто полугодие растежът ще се забави", смята Алкибиадис Ангелакис, директор "Анализи" към EPIC Investments.


Продължителното поддържане на ниски лихви предразполага за наличието на балони, въпреки че засега няма сигнали за такива. Този извод прави сп. "Икономист" в анализ, посветен на последствията от паричните и фискалните политики по света в момента. Изданието посочва, че засега липсват основни характеристики на пазарните балони - като кредитен ръст например. Но ако лихвите останат ниски твърде дълго, това създава опасности за балони, и то предимно на развиващите се пазари, предупреждава изданието.


"Икономист" изтъква и зависимостта от агресивната фискална политика, която се е създала. Според изданието, когато правителствата започнат да изтеглят стимулите, това ще има някакъв обратен ефект за пазарите. В четвъртък за балони в страни като Китай предупреди и икономистът Нуриел Рубини. Според шефа на руската Сбербанк Герман Греф до средата на годината балон ще се надуе и на руския пазар. Русия трябва да предприеме мерки, за да избегне прегряване в цените на стоки и акции, предупреждава още Греф.


Руската Сбербанк предупреди за прегряване при цените на стоки и акции

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Аз предлагам другарите от червените фирми да инвестират всичко което имат в Китай!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 2. 2 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1409 Весело

  Балонът се надува ,
  надувайте момчета,
  да стане на парчета,  БУМ

  15.02.1989 - 07.02.2018
 3. 3 Профил на Балони Балони
  *****
  Весело

  А в САЩ няма балон от печатането на долари !!!!

 4. 4 Профил на dan
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "BBC":
  И ако инвестират там няма да сгрешат, истинския балон се нарича ФЕД, но заради официално криминалните "допечатвания" на пари ще го държат надут още 10-15 год и после ... чао!

 5. 5 Профил на Джеронимо
  *****
  Весело

  Когато китайците почнат да бълват евтини автомобили (export)ще видите как ще се изцъклят от Запад

 6. 6 Профил на Инвеститор
  *****
  Неутрално

  Ако искате да си запазите паричките правете точно обратното на това, което казва мазният педал Блумбърг. Всичките статии имат една едничка цел - да стават все по-богати Блумбърг и дружките му.

 7. 7 Профил на Ху
  *****
  Неутрално

  Опит да защити американската валута и да успокои инвеститорите, че вложенията в американски правителствени облигации остават добра инвестиция направи и финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър. Тогава пред студенти в университета в Пекин увери, че „притежаваните от Китай американски облигации са сигурна инвестиция“.

  Реакцията на студентите тогава беше смях, припомня The Economist.

 8. 8 Профил на Ху
  *****
  Неутрално

  Особено активна в дебатите относно бъдещето на долара има Китай – страна, която притежава общо една трета от валутните резерви в света. Общо 2/3 от всички резерви по света пък се намират в развиващия се свят. Самите резерви на Китай са разпределени по доста интересен начин – от общо 2,2 трлн. долара, едва 35 на сто не са деноминирани в долари.

  Това показва защо Китай има причини да се опасява за стабилността на долара и да критикува масираното печатане на пари в САЩ като отговор на финансовата криза. В самата азиатска държава критиките към американската политика стават все по-силни. Това обаче не помага за разрешаване на проблемите, тъй като Китай е изправена пред огромен риск – всяка разпродажба на доларови активи и преструктуриране на портфейла би довела след себе си силна обезценка на останалата част от резерва.

  В тази наглед патова ситуация Китай има ограничен брой алтернативи за действие. Една от тях е да започне да измества долара като парична единица за търговия с търговските си партньори от развиващия се свят. Това вече се случва, като за целта се подписват суапови сделки или споразумения, които позволяват разплащания директно в китайската валута.

  Подобни споразумения вече има с Бразилия, Русия, Индия, както и с повечето съседи от азиатския континент

 9. 9 Профил на Ху
  *****
  Неутрално


  Икономическият растеж на Китай се ускори през четвъртото тримесечие на 2009 до най-бързото си темпо отпреди началото на финансовата криза през 2007 г. Брутният вътрешен продукт на страната нарасна с 10,7% спрямо последното тримесечие на 2008 г. при очакван ръст от 10,5%, предаде Bloomberg.

  За сравнение китайската икономика отчете ръст от 9,1% на годишна база през третото тримесечие.

  Данните потвърждават, че Китай ще бъде основен двигател на световния икономически растеж през тази година. За цялата 2009 г. брутният вътрешен продукт на страната е нараснал с 8,7% и е на път да изпревари по размер този на Япония, която е втората по големина икономика на света.

  Стойността на БВП на Китай нараства до 33,535 трлн. юана (4,9 трлн. долара) през 2009 г. Това е близо до размера на японската икономика, като много анализатори са на мнение, че до края на тази година Китай ще изпревари Япония и ще стане втората по големина икономика в света след

 10. 10 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ами то и Съветският съюз беше изпреварил Америка през 60-те, а какво стана ...

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 11. 11 Профил на Brei Kvi News
  *****
  Любопитно

  Защо не публикувате новината за Негово превъзходителство новия Българоговорящ американски посланик?

  "Анкета на "Блумбърг": "Американските пазари се възстановяват, в Китай има балон""

 12. 12 Профил на 457
  *****
  Неутрално

  Аз се чудя как горното се свързва с движението на долара?
  Долара яйцето ли е или е кокошката за икономиките? И ако наистина стане така както прогнозират от Морган,какво ще значи това за китайската икономика?


  Прогноза на MORGAN STANLEY за движението на долара през 2010 година

  http://wallstreet.blog.bg/biznes/2010/01/21/prognoza-na-morgan-stanley-za-dvijenieto-na-dolara-prez-2010.477188

 13. 13 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  До коментар [#10] от "BBC":

  по млеконадоя ги гонеха и плътно бяха зад тях ,но и така не ги настигнаха ...................

 14. 14 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  До коментар [#5] от "Джеронимо":

  "Когато китайците почнат да бълват евтини автомобили (export)ще видите как ще се изцъклят от Запад "

  Когато китайците почнат да бълват евтини автомобили, целият внос от Китай за ЕС и САЩ ще бъде блокиран с митнически бариери поради социален дъмпинг.
  Робството и липсата на пенсионна система изкривяват свободният пазар.

 15. 15 Профил на Проузд
  *****
  Неутрално

  И като искарат на пазара доларите китайците ще съборят колоса на глинени крака - САЩ. Щом аз го съзрях, значи отдавна махат по задачата. Затуй искат да ги разпаднат горкинките. Ама туй не ви е Латинска амертика

 16. 16 Профил на Ху
  *****
  Неутрално

  21 Яну 2010 07:05 | Новини
  Китайската икономика ще изпревари американската през 2020 година
  Според PWC до 2030 година десетте най-големи икономики в света ще са Китай, САЩ, Индия, Япония, Бразилия, Русия, Германия, Мексико, Франция и Великобритания

  Китай може да изпревари САЩ като водеща икономика в света най-рано през 2020 година, твърдят консултантите от PriceWaterhouseCoopers (PWC), цитирани от AFP.

  Според PWC до 2030 година десетте най-големи икономики в света ще са Китай, САЩ, Индия, Япония, Бразилия, Русия, Германия, Мексико, Франция и Великобритания. За 2008 година класацията според МВФ е САЩ, Япония, Китай, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Русия, Испания и Бразилия.

  "Очакванията ни са Китай да изпревари САЩ през 2020 година, а до 2030 година да дръпне значително напред. Индийската икономика също ще напредне много като дял от БВП в световната. Всъщност тя расте по-бързо и от китайската", казва Джон Хоуксуърт, директор макроикономика в PWC.

  Според PWC делът на БВП от световната икономика през тази година ще е 21% за ЕС, 20% за САЩ, 13% за Китай и 5% за Индия. До 2030 година цифрите ще се променят - 19% за Китай, 16% за САЩ, 15% за ЕС и 9% за Индия.

  Източник:

  Econ.bg

 17. 17 Профил на kirsner
  *****
  Неутрално

  Ху(#16), между голяма икономика и развита икономика има голяма разлика. Китайската и индийската икономики са големи, но не и развити. Раздели БВП на броя на хората там и ще получиш БВП / глава от населението. Това е индикаторът за развитие. По този индикатор и Китай, и Индия са далеч назад.

 18. 18 Профил на Ху
  *****
  Неутрално

  Пекин е най-големият заемодател по колосалния дълг на САЩ и е от главните източници на средства за спасителния план на Обама на стойност 787 млрд. долара, наречен от самия президент "най-грандиозния пакет за икономическо възстановяване в нашата история". В момента двете икономики са силно зависими. Китай има нужда от пазара на САЩ, но в същото време е заинтересуван доларът да не губи стойност и влага излишните си средства в американски ценни книжа, като така финансира нарастващия дълг на Америка. При посещението си в Пекин Хилари Клинтън обяви очевидната истина - за да продължат китайците да продават в големи мащаби в САЩ, Вашингтон трябва да направи нови дългове, а парите в хазната се очакват от страни тъкмо като Китай. "Ние ще се издигнем или ще се сринем заедно", обобщи шефката на Държавния департамент в интервю за шанхайската телевизия "Дракон". За Китай американските облигации са все още единствена възможност, но през януари т.г. 95% от инвестициите му са в краткосрочни такива - знак на недоверие в американската икономика.

 19. 19 Профил на Хехе
  *****
  Неутрално

  До коментар [#17] от "kirsner":

  ти се радвай, че не са. щото ако бяха щяхме да говорим за БВП на Япония умножен по 10, което е и потенциала на Китай. Една страна става велика не с БВП на глава от населението, а със съвкупен БВП.

 20. 20 Профил на Джей Джей
  *****
  Весело

  До коментар [#14] от "...":

  Те и за Япония така казват , ама цифрите друго показват . Наздраве!

 21. 21 Профил на И кво?
  *****
  Неутрално

  Колко е съвкупния БВП на Китай? Една ЧЕТВЪРТ от този на САЩ и то след 20 години растеж с по около 10% на година. Задачка: след колко години Китайския БВП ще настигне американския, и то ако предполагаме, че няма да има спукани балони и прочее други кризи в Китай? А бе, многознайковци? Японската икономика как е сега, след дългогодишни плашения, че щели да погребат САЩ през 80-те? А руската де е? Гледайте филма "Mission to Moscow", там много добре са описани изхвърлянията на руснаците отпреди Втората световна, когато уж и те щели да погребат гнилия капитализъм, чрез заводите си функциониращи само заради присъствието на американски и европейски инженери.

 22. 22 Профил на До един идиот от село Париж
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "BBC"
  Очевидно такива идиоти като теб са давали съвети в САЩ, та затова са на такова дередже. Китай тази година има ръст, следователно не може да се оплаче, че е в криза.

 23. 23 Профил на Туково
  *****
  Неутрално

  До коментар [#21] от "И кво?":
  Полирано мозъче си ти. А освен това и зле осведомено!

 24. 24 Профил на До един идиот от село Париж
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "BBC"
  Очевидно такива идиоти като теб са давали съвети в САЩ, та затова са на такова дередже. Китай тази година има ръст, следователно не може да се оплаче, че е в криза.
  До коментар [#10] от "BBC":

 25. 25 Профил на fyto
  *****
  Неутрално

  http://yphalachev.blogspot.com/2010/01/blog-post_6298.html
  Една от основните причини, поради които Китай устоя на финансовата криза по-добре от прогнозите на някои анализатори и дори по-добре от Германия, е, че износът представлява много по-малка част от икономиката на страната, отколкото се смята. През 2008 г. износът е представлявал едва 20% от китайската икономика. От China Market Research очакват вътрешното потребление на домакинствата да представлява 50% от БВП до пет години спрямо 33% към момента.
  Според мнозина икономисти, китайците са традиционно възпитани да спестяват много. По оценки на тези икономисти китайците спестяват 40% от доходите си и не купуват на кредит.
  Правителството, загрижено за застаряването на населението, вече насърчава двойките, които живеят в града , да имат по две деца. Обаче твърде големите разходи за училища, уроци и други до голяма степен ги възпират. Освен това много жени вече не искат да прекъсват развитието на кариерата си.

 26. 26 Профил на Do 23
  *****
  Неутрално

  Ами ти като не си полирано мозьче и като си много осведомен, вземи турни некви данни бе, Тукувото. То само с празни приказки не става. Моите данни са стандартни, ползвани от всички икономисти и достьпни за всеки лумпен като теб с достьп до интернет.

 27. 27 Профил на ТАМБУКТУ
  *****
  Неутрално
 28. 28 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  http://yphalachev.blogspot.com/
  Истинсият проблем е в напечатаните хартиени пари в държавните ценни книжа, финансовите деривати и най-вече в това, че сумарната стойност, отбелязана върху хартийките, вече надхвърля многократно оценката на цялото материално богатство на света по днешни цени.Никой не знае какво ще се случи, когато започне хиперинфлацията защото ще бъде глобална. Знае се само, че ще е страшно. И затова банкерите и политиците които са наясно ,се надяват да я отложат, мънкат за бъдещ ръст на икономиката и банкова стабилност. И чакат да стане чудо. Но и чудесата са до време.

 29. 29 Профил на US
  *****
  Неутрално

  Ето това е от от 10 Ноември миналата година на АлДжазира на английски е! Това според мен трябва да се гледа от всички за какъв балон става на въпрос в Китай! Американския колапс ще ни се стори като ваканция! Тия са построили цял град само и само да вдигат БВП изкуствено и града е празен. Раздали са повече кредити от САЩ и едвам удържат инфлацията, а хората им не могат един кьорав апартамент да си купят. Китай ще фалира тази година на есен като свърши резержа, щото и експорта им го няма от 2 години но те го крият, а тук го виждаме никой не купува както преди. Китай са пътници!
  Ето вижте: http://www.youtube.com/watch?v=0h7V3Twb-Qk

 30. 30 Профил на Forex Pro
  *****
  Неутрално

  Самият факт,че Китай все по-често се намира в центъра на вниманието, говори достатъчно за неговата значимост. Вероятно част от данните за икономическият ръст действително са манипулирани, но въпреки това дори минимален ръст на китайската икономика е забележителен на фона на свиващите се икономики на всички останали водещи икономически сили.
  Изобщо новината за балон в Китай не е никак нова, послените 5 години редица икономисти се усъмниха в светлото икономическо бъдеще на тоталитарната държава. Според някои от тях Китай предстои да изживее своята Голяма Депресия. Аз обаче съм на мнение, че новините за смъртта на дракона са силно преувеличени.
  http://forexpro.bg/

 31. 31 Профил на US
  *****
  Неутрално

  Е то "голям" факт, че говорили за тях няма що!

 32. 32 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  До коментар [#30] от "Forex Pro":

  няма да умрът или да изчезнат 1.3 миларда са все пак ,а ще има депресия като японската в най добрият случай ....

 33. 33 Профил на US до capitalista
  *****
  Неутрално

  Така е! Ти кави какво мислиш за филмчето и цифрите вътре а факта че е Коми държава няма смисъл да го добавям...

 34. 34 Профил на zuk trombon
  *****
  Весело

  " инвестицията в гръцки държавни облигации е по-рискована от тази в държавен дълг на Аржентина"
  и по-надолу:
  " В момента рисковата премия по застраховките срещу фалит на Гърция (дериват, известен като CDS) е около 350 пункта, докато тази на Аржентина е 965 пункта. Това означава, че според инвеститорите има по-голям риск Аржентина да обяви неплатежоспособност, отколкото Гърция. "
  Кое от двете Христо?
  Абе като преписваш поне чети написаното.

 35. 35 Профил на Master of puppets
  Master of puppets
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Каква изненадваща и неприятна новина за родните комуноиди, които с трепет очакват Китай да разкаже играта на тия, дето разказаха играта на Сесерето. Само дето за безпристрастния наблюдател тя не е неочаквана. Китай е силно зависим от външни пазари, от чужда валута, наливат се пари в мегаломански структури - US, поздравления за филмчето. Освен това Китай не може да привлече световните мозъци. Няма ноу-хоу. Е, при това положение дали е изненадваща новината

  Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams...
 36. 36 Профил на суьо
  *****
  Неутрално

  Аз имам 100 долара и умирам те да се обезценят, за да може да се осъществи мечтата на Хрушчов да погребе Америка.

  Същото е и с Китай, а най-вече - с Русия!

  Нека се скапе пустия му долар...

 37. 37 Профил на Гицка
  *****
  Весело

  Единствената слабост на СС бе, че не си прикри голия задник...

  BBC
  * 10

  Ами то и Съветският съюз беше изпреварил Америка през 60-те, а какво стана ...

 38. 38 Профил на EE
  *****
  Неутрално

  Китай и САЩ в момента са в нещо като симбиоза, но положениете е различно за двете. Докато САЩ е пристрастена към евтиния внос Китай зависи от износа си. Ако обаче САЩ не овладеят кризата те просто отиват на кино. Китай обаче има изход: позволява на валутата си да се вдигне до пазарните равнища. Износа пада и в Китай хората стават по-богати като си купват сами това което са си произвели. В момента Китай целенасочено държи населението си бедно (произвеждат повече отколкото потребяват).
  Най-вероятно в Китай има някакъв балон, но една силна икономика каквато е тяхната ще се нагоди след кризта след като балона се спука. За САЩ обаче това е направо невероятно.

 39. 39 Профил на x
  *****
  Весело

  До коментар [#18] от "Ху":

  Яж Х . Й !!!

 40. 40 Профил на hah
  *****
  Любопитно

  Лоши новини за сеирджиите: Китайската икономика ще рухне, колкото и сащ ще фалира. Това са двете най-мощни световни икономики бе умници, без тях си заминава света в сегашния му вид и ще трябва да хващате копията и лъковете. Какво ще стане тази година: ами икономиките на страните от втория и третия свят ще глътнат много вода и всички ще бачкорите като за двама за половин надница, за да имате някаква работа...

 41. 41 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Смях в залата! И кои са най-изнасяните продукти от Китай : маратонки Nike & Addidas, компютри HP, Dell и Lenovo(1/3 на IBM и повече от 50% развой на IBM), мобилни телефони IPhone, дънки Levis. Като добавим TI, Intel, ....

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 42. 42 Профил на EE
  *****
  Неутрално

  До коментар [#40] от "hah":

  "Лоши новини за сеирджиите: Китайската икономика ще рухне, колкото и сащ ще фалира."
  За Китай: едва ли ще рухне, по-вероятно ще мине през една бърза криза. За САЩ: не може вечно да се живее на заем. В един момент трябва по един или друг начин да си платиш сметката.

  " Това са двете най-мощни световни икономики бе умници, без тях си заминава света в сегашния му вид и ще трябва да хващате копията и лъковете."
  Без Китай ще е проблем, но без САЩ - не. САЩ потребяват повече отколкото произвеждат, т.е не са полезни на света. Единственият им плюс (всъщност е минус) е че световната търговия е в долари и ако те сдадат багажа целия свят влиза в криза.

 43. 43 Профил на hah
  *****
  Неутрално

  До коментар [#42] от "EE":

  "Китай и САЩ в момента са в нещо като симбиоза..." - по-горе си го написал, и си напълно прав.

  Въпреки това не отписвай Америка толкова бързо, не съм търсил данни, но лесно може да се провери колко от патентите, иновациите и световното ноу-хау е "мейд ин юсей". Китай нищо не измисля (засега) а само произвежда. А първото е много по-трудно и по-ценно, вЕрвай ми. И да, можеш да живееш на кредит вечно, когато някой друг ще ти плати сметките

 44. 44 Профил на EE
  *****
  Неутрално

  До коментар [#43] от "hah":

  "но лесно може да се провери колко от патентите, иновациите и световното ноу-хау е "мейд ин юсей". Китай нищо не измисля (засега) а само произвежда. А първото е много по-трудно и по-ценно, вЕрвай ми. "

  Твоите патенти, иновации и световно ной-хау наистина са трудни за постигане, ценни са също - няма спор, но сами по себе си са безполезни ако не се прилагат. Пример: Измисляш нов суперкомпютър които така и никога не се произвежда.
  Важно е какво произвеждаш, то се търгува и от него се храниш. Ако САЩ можеше да се храни само от патентните си такси щях да кажа, че са ОК. Но не може дори и да иска.

 45. 45 Профил на MiroN
  MiroN
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#34] от "zuk trombon":
  Първото е според абонатите на Блумбърг

 46. 46 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1125 Весело
 47. 47 Профил на US
  *****
  Неутрално

  ЕЕ тъп си като г.з. Що пивеш под статии дето не разбираш! Китай е пътник САЩ си остажат лидер производството се върна. Ама кой да чете от вас кой вие само пишете глупости!

 48. 48 Профил на EE
  *****
  Неутрално

  До коментар [#47] от "US":

  Ти явно си от тези на които американската преса е успяла вече да промие мозъка. То и аз едно време вярвах в Дядо Коледа но пораснах и започнах да мисля със собствената си глава, а не да слушам какво казват по вестниците.

 49. 49 Профил на US
  *****
  Неутрално

  По ми мясаш на тези дето вярваха в Дет Мароз а? Познах ли?

 50. 50 Профил на Крез
  *****
  Весело

  Който генерира иновациите и притежава технологиите винаги ,ще е първи.Тоест докато САЩ държат първенството по иновации и технологии рухването им ,ще е само мокри сънища за тези които го чакат.

 51. 51 Профил на rzr
  *****
  Неутрално

  Крез, добре че има мислещи хора като теб!

 52. 52 Профил на ККП
  *****
  Весело

  Китайският Хилядолетен Райх ще пребъде!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK