Симеон Дянков: Очакваме 0.3% растеж на БВП

Симеон Дянков: Очакваме 0.3% растеж на БВП

© Надежда ЧипеваПоложителен икономически растеж, балансиран бюджет и понижаване на външния дълг като отношение към БВП. Това са основните приоритети на фискалната политика, заложени в конвергентната програма (линк към резюме на програмата) на България за периода 2010-2012 година. Тя бе представена от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.


Дянков изтъкна 4 основни реформи като приоритет в конвергентната програма - пенсионната система, държавната администрация, управлението на държавната собственост и активи и областта на образование и науката.

Документът съдържа основните макрополитики на правителството в 3-годишен хоризонт и стъпките, по които следва да се изпълнят. Всяка година държавите от ЕС изпращат такъв документ, но този път на българската програма ще е нещо като "визитна картичка" на страната ни. Точно по нея Европейската централна банка и Европейската комисия ще се водят в решението си дали да допуснат България в "чакалнята за еврозоната" ERM2.


В програмата е заложен икономически растеж от 0.3%, което предполага в номинално изражение БВП да бъде 3 млрд. лв. повече, от Досегашната прогноза за свиване на икономиката с 2%. Точно тя е залегнала в тазгодишния бюджет, но сега вече се определя като консервативен и песимистичен сценарий. Оптимистичното допускане е за икономически растеж пък е 1%.
Въпреки по-големият БВП в номинално изражение, правителството не допуска преизпълнение на приходната част. Според Дянков, растежът ще дойде по линия на износа, а това неосигурява постъпления от ДДС. Министърът на финансите потвърди ангажиментите на правителството да се преследва балансиран бюджет през тази и следващите години от мандата на правителството.


Симеон Дянков заяви, че дефицитите предполагат повишение на данъците, а неговата и на кабинета амбиция е в края на мандата, България да е държавата с най-ниско данъчно бреме в ЕС. Това означава понижаване на осигурителната тежест с 5 процентни пункта, а ДДС с 4 пункта до 16% при сегашни 20%. Понижението на данъка върху добавената стойност ще стане на два етапа, като най-вероятно първият ще е през 2011 г. - с 2 пунтка и през 2013 г. с още 2 пункта.


Общо пък реформите били 16 като с тяхното изпълнение в рамките на 6-7 години България може да достигне средното европейско равнище на доходи, коментира финансовият министър.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Milva
  *****
  Весело

  Какъв оптимизъм на фона на дефицита към този момент за 2010 г.

 2. 2
  *****
  Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на Reveal
  *****
  Неутрално

  Затова съм дянковист и оптимист.

 4. 4 Профил на hah
  *****
  Неутрално

  като нямате хляб, яжте пасти

 5. 5 Профил на A?
  *****
  Весело

  До коментар [#2] от "Ъ?":
  какво ти е виновен дянков?
  да не си мисли6, 4е е хари потър?
  някой кара ли те насила да избира6 бсп?после фирмата му винивна.
  в гърция соц.крадците са на власт , я виж при тях какво става.
  трябва да мине година-две за да заработи икономиката след толкова кражби...

 6. 6 Профил на Ей А
  *****
  Гневно

  Ей А никъде в света държават не се изтегли от биснеса в тази криза .САМО В БЪЛГАРИЯ.САМО!!!!!
  И ТОВА ЛИ НЕ ВИЖДАТЕ?
  И НЕ СЕ ЛИ ПИТАТЕ КАК ТАКА ?И ЗАЩО?И ДАЛИ Е РЕДНО?

  ЩОТО СЕДЕМ МЕСЕЦА НИЩОПРАВЕНЕ ДОВЕДОХА ДЪРЖАВАТА ДО РАСИПИЯ.

  МНОГО ПАРИ ЩЕ НИ СТРУВАТ ТИЯ .МНОГО.

 7. 7 Профил на Георги Кънчев
  Георги Кънчев
  Рейтинг: 605 Неутрално
 8. 8 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Неутрално

  На сивата икономика, може!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 9. 9 Профил на Пешеходец
  *****
  Гневно

  Нелепите червени драскачи станаха адски нетърпеливи и недоволни след като секна партийната власт! Но какво да очакваш от подобни некомпетентни и крадливи изроди?! Всички икономически грамотни хора са наясно, че за да има видим ефект от каквито и да е мерки, е нужно да мине определен период от време и той не е 3-6 месеца! След като милите ни сънародници си избраха сергея да дерибейства над бедния ни народ цели 4 години, сега ще трябва да се въоръжи с поне 2 години търпение само за да закърпим положението след тези червени крадци!

  Всички изказвания на нетърпеливи за морета от благосъстояние ми звучат като пропагандиращи завръщането на триглавата ламя идиоти!

 10. 10 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  пак плъзнали комунистическите морлоци, комсомолците и гнусната червено-боклукчийска мафия...

  държавата не се е изтеглила от бизнеса, просто Дянков спря кранчето на червените боклуци и проектите им, с които си купуват Бентлита, Майбаси и други такива...

  РЕФОРМИ !
 11. 11 Профил на A?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "Ей А":
  разбирам твоите трвоги. може би си прав. но другите дяржави са :
  1.индустриализирани
  2. богати, с много свободен капитал
  3.имат структури и организация
  коя от тези 3 фактора е застъпен в бг-условиятя
  3 коалиция е оглозгала хазната, как да инвестира дянков в бизнеса, как да налее пари без да ги има? нали вървим към еврозона, т.е. как да правим глупостите на гърция? видя какво стана,нали?

 12. 12 Профил на ХДС(CDU)
  ХДС(CDU)
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Сивия сектор е голяма част от бизнеса в България, така че с неговото излизане на светло статистиката ще покаже че има растеж. Но реалната истина е че колкото и политиците да се мъчат да ни убеждават че кризата отминава, реално в България със закъснение нещата ще почнат да се оправят най-малко след 2 години. А и такъв малък процент може и да е нагласен, по политическа поръка - да е малко ама на плюс.

 13. 13 Профил на Адекватен
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "Ей А":

  Държавни средства се наливат само в реформирани сектори, където има потенциал за повишение на производителноста на труда. Там където няма реформа се наливат минимума пари до започването на такава.

  Толкова ли е трудно да си го побереш в главата, че се спря с наливането в каца без дъно?! Знам колко е удобно да се правиш на загрижен за НАРОДА, но не преиграваш ли също толкова нелепо колкото крадците от предишното управление?

 14. 14 Профил на РБ
  *****
  Неутрално

  Тази година можем да очакваме растеж с 0.3 % казва Сульо.
  Наивниците веднага му повярваха. Както и по време на изборите.
  Растеж с 0.3 % може да има само хвърчилото на баба му на Дянков.
  Храната в контейнерите привършва. Ред е на кучетата. След това и на онова къбло, което се търкаля с ръцете в джобовете.

 15. 15 Профил на 12 без 15
  *****
  Неутрално

  До коментар [#12] от "ХДС":

  Много зависи в кой бизнес си. Ако си в строителството едва ли и две години ще стигнат. Ако си в хранителната индустрия (която е много слабо засегната) още на пролет ще се оправят нещата. Ако работиш във фирма на която са аутсорснати дейности отамерокански фирми би трябвало вече да усещате подобрение в поръчките и дейността.
  Иначе Дянков е прав, просто които си имат работа и им върви бизнеса си траят и не го пишат по форумите. Които имат някакви проблеми, мрънкат и пишат навсякъде. Но това е въпрос на човешка психология и лични политически пристрастия.

 16. 16 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Да му пожелаем успех. Има добри намерения но пътят към ада е послан с такива. Трябва ни късмет защото програмата му е много рискована. Твърде много оптимизъм и вяра в способностите на българския бизнес въпреки че сам е разбрал че става въпрос за назначени бизнесмени комсомолци.

  Къде е текстът на програмата. Целият. Със сигурност някъде там пише пенсиите и заплатите да растат по-бавно от реалния ръст на икономиката. Така да се запази конкурентноспособността, да си плащаме редовно задълженията към банките, да осигурим собствен капитал за инвестиции преди да дойде чужд - в противен случай вечно ще бъдем и ще се чувстваме роби - и най-важното да не изпуснем отново инфлацията. Такива бяха обещанията пред мисиите на МВФ. В тази посока бяха критиките и препоръките от ЕЦБ.

  Дянков да не обещава светло бъдеще и европейски доходи в следващите 2-3 години. Това не е работа на финансовия министър. Борисов е реалист в това отношение и обещава все по-малко.

 17. 17 Профил на msk990
  *****
  Неутрално

  Да бе, 3% растеж колкото намали с 5% осигурителната тежест. Намали, ама увеличи праговете, така че хората в крайна сметка плащат повече. Аз не се съмнявам, че може да изманипулира статистиката за БВП-че кой не го е правил, ама това няма да промени положението в България. Всичката му работа на Дянков е на книга.

 18. 18 Профил на Meнтор
  *****
  Неутрално

  Външния дълг или държавния? Защото каква полза да имаме нисък външени дълг, ако това ще е само за вътрешния? Изобщо понятията външен и вътрешен трябва да изчезнат предвид наличието на общ пазар на ЕС и глобален финансов пазар

 19. 19 Профил на Robespierre
  *****
  Весело

  До коментар [#4] от "hah":
  "като нямате хляб, яжте пасти"

  като цитираш казвай от кого е цитатът.
  от мария антоанета .
  а, бе ти да не си соц.трансвестит и да си мислиш, че си червен аристократ т.е. олигарх?
  маджо, ти ли уа? маргините та търсят от 2 години да ти кажат нещо, а ти къде си бил! във форума на "дневник" 20. 20 Профил на 123
  *****
  Неутрално


  Растеж ще има за тези които си спасиха финансите,независимо как са ги придобили, в дейностти и/или на "съхранение" извън страната.
  За тези наивници които останахме тук и само съзерцавахме,а сега "чакаме" незнайно как да се оправят нещата ще трябва да запретнем ръкави и да създадем принадената стойност съответствуваща на изнесеното от страната и потребена ,иначе няма как да се получи възстановяването и подобряването на статуса ни-икономически,финансов ,социален или какъвто и да било той.

 21. 21 Профил на dejo
  dejo
  Рейтинг: 225 Неутрално

  При капитализъм държавата не прави бизнес. Основната функция е поддържането на правов ред и регулация на пазара. Единствените сфери, в които може държавата да има фирми трябва да са тези на обществените услуги. Така че "Ъ?" да не се оплаква, защото законите, които са променени за тези месеци не са толкова много, нито са против бизнеса. Кризата е нормална корекция на икономиката, за която явно е дошъл момент да се преструктурира.

 22. 22 Профил на lyusien
  *****
  Неутрално

  По вече ще бъде пич от 0.3 % Ще бъде между 0.8 и 1.5 % Световната икономика се измъква от кризата Ръстат на американската икономика за четвъртото тримесечие на 2009 ще бъде над 4% От там като крило възтановяването ще се движи през Великобритания Япония Европа и чак до България Ако удържиш на напъните да те гонят и ако подгониш измамниците във всички свери ако се заинтересуваш как така примерно захарта нараства рязко по целия свят но на българската борса пада и в магазините е само 1.29 лв колкото преди деве години Какво ли продават в магазините -Захар или подсладител г-н Дянков
  Ако се справиш с измамниците в тази страна бъди сигурен г-н Дянков че си се справил със всичко и идването ти тук е супер успушно а ръстът за 2010 на
  Б В П ще бъде 1.5 %
  Не знам дали въобще четеш коментарите във нета но въобще не ми пука Аз го пиша заради себе


  Чаоооо Желая ти успех

 23. 23 Профил на анонимен
  *****
  Неутрално

  Министър Дянков, пожелавам ви успех от все сърце. Засега обаче по отношение на реформите все още нищо особено не се е променило в държавната администрация. Във подчинените ви Митници и НАП все още гъмжи от ужасно компрометирани служители, съкращенията минаха, а съкратени почти няма. Дори на места бяха временно назначени или се опитаха да се промъкнат отново вътре отдавна изгонени митнически служители с прякори като МИЛИОНЕРА, например. Всичко си върви по старому, а в създадения хаос и мътна вода някои отново се опитват да ловят риби. Митниците и до ден днешен изискват, например, заверено при нотариус удостоверение за актуално състояние, въпреки че има цял един закон който ги задължава (и са предвидени глоби) сами да си набавят тази информация от друга държавна служба, при това става съвсем лесно с пет кликвания на мишката, а информацията е ВЪЗМОЖНО НАЙ-АКТУАЛНА и изцяло достъпна в интернет за всеки. Онова малоумие, което журналиста от Дневник описа, опитвайки се да си вземе тениските, си съществува навсякъде в Митническата администрация или макар и в по-малка степен в НАП. Все още гражданите биват разтакавани по 15 различни кабинети, гишета, банки (за такси от по 5 лева, на които банковата комисионна е 2,50 лва), попълват по 5 идентични формуляра, снимани в 15 екземпляра, за да ги накълве после някакъв малоумен чиновник на свой ред в електронен формуляр и т.н. Обслужване на едно гише си остава химера. Кой знае колко налудничави и сложни са документооборота и информационните потоци в такива учреждения, след като на входа на системата цари пълен хаос и идиотщина. Единствената бяла лястовичка, поне за мен, е електронното правителство на местата, където действа.

 24. 24 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Прогнозата на Дянков за минимален ръст издава очакването за излизането от състоянието на дефлация, за която той косвено признава. Проблемите са големи и кризата, сполетя като проклятие с крилете си, всички фирми. Навсякъде е паднал оборотът, търсенето се ограничава до продуктите от първо потребление. Продажби на имоти и автомобили все по- малко има, кредитите са спаднали и от търсене и от предлагане поради престъпната банкова политика и конюнктурата. На този фон как вижда Дянков ръст не ми е ясно. Все пак ако сложи в потребителската кошница поне два рояла, самосвал и фадрома, може и да достигне до обявения резултат. Няма кинти, правителството не може да напечата, ако скрият стоките, на тяхно място веднага ще дойдат Италиански, испански и Ференски стоки, така че правитеслството ще трябва да се обърне към единственото си национално богатство - трудещите се , като им предостави облаги, за да работят..
  Защото до сега данъчната политика ни води към пълен провал и утежнява положението. Без оборот няма принадена стойност бе, ИДИОТИ МРЪСНИ! Оправете оборота, накарайте хората да пазаруват, махнете монополите, създайте конкуренция!
  Тъпо ли е правителството или ще прозре къде е националния капитал?

 25. 25 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1146 Весело

  Може би повечето от нас не го осъзнават, но растеж наистина ще има. Само, че не в тези сектори които няколко години "теглиха" икономиката нагоре. Вече има нови звезди. А стари залязват.

  Ограничителната фискална политика е наистина неприятна на микро ниво но на макро е основна предпоставка за здрава икономика и стабилен растеж без сериозни флуктоации. Проблема е, че българина вече не иска да чака. Иска всичко да се случва веднага. След 20г. чакане не знам дали не е прав...

 26. 26 Профил на Pocky
  *****
  Неутрално

  Невероятно неграмотно написана статийка!
  Не се разбира за коя година какво се предвижда даже.Стефчо, толкова ли не можа да кажеш директно тоя разтеж от 0,3 % за коя година или период са бе ?
  Ако не нацъка човек всички линкове и не прочете сто допълнителни неща не може даразбере нищо. Детска журналистика!

 27. 27 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Не мога да повярвам че в Дянков-мишока вярват толкова хора. Най-смешния финансов министър завинаги, ще се учи да управлява и той маминия. Всеки работещ/работил в Световната банка е пълен гьон - това не съм го измислил аз, а го каза министъра на финансите на Япония.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 28. 28 Профил на do 6
  *****
  Неутрално

  България ако беше постъпила като САЩ и Германия, да налива пари в бизнеса, това щеше да ни струва още по-скъпо, понеже за разлика от горните две страни, ние нямаме силна и стабилна икономика и тези пари нямаше да се върнат в кратки срокове. Тогава България щеше да е като Гърция - с огромен дефицит, който няма от къде да се възтанови.

 29. 29 Профил на Lyusien
  *****
  Неутрално

  До великия инженер Филип

  Кои министър на финансите на Япония пич Този дето се самоуби или си направи харакири

  Чаоо пич уточни за кои става въпрос

 30. 30 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1146 Весело

  До инжинера с коментар № 27: Япония не е точно най-удачния пример за изрядна финансова политика, тъй че няма защо да се вслушваш във финансовия им министър.

 31. 31 Профил на magic Dyankoff
  *****
  Неутрално

  кое ще задвижи БВП на + ?
  всички рапортуват за 20-30-50% спад в собствените им дворове и сега изведнъж сумата от всички минуси става +2%

 32. 32 Профил на Сам до Кан
  *****
  Неутрално

  До коментар [#25] от "Варненски":

  кои са тези звезди, моля? разкрий ни

 33. 33 Профил на Уместен коментар
  *****
  Неутрално

  До коментар [#27] от "инж. Филип":

  Прекалено компетенен и начетен в това число ми се виждаш за посетител на интернет форум. Като имаш толкова много мозък за раздаване защо не застанеш на женския пазар, току-виж си раздвижил икономиката с обемни продажби и внесен акциз!

 34. 34 Профил на Йап
  *****
  Неутрално

  До коментар [#30] от "Варненски":

  Разбира се втората икономическа сила в света се нуждае от подкрепа на варненската мисъл и няма право на мнение

 35. 35 Профил на БЪЛГАРИН!
  БЪЛГАРИН!
  Рейтинг: Неутрално

  Симеончо, разплатете се с фирмите бе момче, пък тогава ми говори за растежа. Ти може и да порастнеш защото си все още млад, а БВП е нещо друго!

  Последният преди да напусне България да вземе Знамето!
 36. 36 Профил на ева
  *****
  Неутрално

  С какво ще запомним управлението на герб? С криза, бедност, фалити, растящи данъци! Кой е виновен? Естествено че тройната! Съжалявам, но вече осем месеца са на власт и само затъваме и то стремглаво! Хайде като са некадърни - една тояга по гърба и в кауша!Нали приходите им щяха да растат? Къде са? Няма такова нещо нали?

 37. 37 Профил на до сергея
  *****
  Весело

  До коментар [#36] от "ева":

  Сергей, стига се кри зад женски псевдоними, комсомолския ти речник те издаде за сетен път! Свали розовите очила и се признай за виновен за националното ти 4 годишно предателство, направи поне едно достойно дело!

 38. 38 Профил на КРАЙ
  *****
  Неутрално

  Капитал и Дневник и форумът също стаха прекалено големи лизачи. КРАЙ без мен. Чао

 39. 39 Профил на Радио "Ереван"
  *****
  Весело

  До коментар [#9] от "Пешеходец":

  Питали радио "Ереван":
  -Защо БСП на два пъти си избира Стани шеф за лидер?
  Радиото отговорило веднага:
  - Защото всички сощиЯЛисти* искат да се като него - да не работят нито един ден през живота си и да имат "нежни" приятели, да са учили нищо безсмислено ( униформите във Съветската армия), но да станат "ръководители"!

  -----------------
  *СоциЯЛист - лице обичащо да яде на държавната софра без да плаща

 40. 40 Профил на Пешеходец
  *****
  Неутрално

  До коментар [#39] от "Радио "Ереван"":

  БСП аргументация:

  1) Не беше така, света ни е крив!
  2) Не беше така, световен заговор има срещу нас!
  3) Не беше така, цял свят казва, че сме корумпирани ама това е поради горните две точки!
  4) Най-хубаво беше преди 89, недейте да гледате, че хората бутат стени и празнуват падането на режима повече от коледа и нова година!
  5) Дори когато се връчват награди на други хора - то те са по заслуги на комунисти!
  6) Ако във всички медии се пише, че наградата няма нищо общо с комунист, то тогава медиите за нищо не стават и не са обективни!
  7) Дори всички медии да пишат, че награда, която не е връчена на комунист и няма нищо общо с някакъв нещастник когото народа му го оплюва нищо не пречи да пуснем няколко кьорфишека (основен пропаганден трик на комунистическите боклуци след 89) и ако небъдат оценени подобаващо да се наспами всичко поради липсата на модерация!
  8) Поради стесняване на финансирането се налага оптимизация на труда както следва - писането във форум се извършва под не по-малко от 10 имена, за сметка на досегашните 5!
  9) Ако няма какво да се каже по темата, то тогава времето трябва да се запълни със спам от предишна тема!
  10) Ако в темата присъства поне едно име на политик, който не е боклук, пардон комунист, задължително да се изполват установените от ЦК клишета за "омаскаряване" - пример: мутра, циганин и т.н.
  11) Ако вота на хората ви смазва в темите (което се случва в над 90% от случаите), то дайте си победата сами - хората, които гласуват са прости и т.н. изразете съжаление - "горкия народ, какво ни чака, господ да ни помага"
  12) Достъп до качествено образование трябва да се осигурява предимно на червените боклуци, пардон политици!
  13) Ако някой е получил добро образование без да е бил наследствен комуняга то тогава: заклеймете го, че подобно нещо е невъзможно! Ако и това не става тогава се отречете от от образованието - "какъв пък беше този университет, от там за нищо не стават!"
  14) Дори да не съществуват проблеми като връзки с мафията (типични за БСП) такива трябва да бъдат подхвърляни!
  15) Дори когато с нищо не могат да те докаснат, тогава започват да се подхвърлят някакви неща за твои роднини без да има някаква връзка между тях и твоята кариера!
  16) Всеки опит да се накажат червените боклуци е опит да се направи диктатура!

 41. 41 Профил на Luben Slavchev Vodenicharov
  Luben Slavchev Vodenicharov
  Рейтинг: 442 Весело
  "Общо пък реформите били 16 като с тяхното изпълнение в рамките на 6-7 години България може да достигне средното европейско равнище на доходи."

  Уважаеми читатели този е :

  1. Изпечен лъжец и мошеник или 2. Пълен кретен.

  Засега май 2-то.

 42. 42 Профил на Demokrat
  *****
  Любопитно

  До коментар [#40] от "Пешеходец":

  Всичко описано горе е 100% ВЯРНО, Забрави да добавиш само, че:
  17) Когато се разбере, че някой назначен от БСП е корумпиран ( което е неизбежно - те всички са такива) и този някой бъде уволнен се започва рев по медиите, че има "политическа" чистка
  18) Когато се докаже, че че някой назначен от БСП е необразован и/или негоден за дадена работа ( а те "братовчедите" ВИНАГИ са такива) и този някой бъде уволнен
  се започва рев по медиите, че има "политическа" чистка

  Може би има и друго - моля допълнете!

 43. 43 Профил на Американчо
  *****
  Неутрално

  " да допуснат България в "чакалнята за еврозоната" ERM2. "

  Какво ще чакаме пак бе Деянков? Не виждаш ли че се чудят как де изхвърлят Гърция а най вероятно след време и Испания от евро зоната.
  По времето на Тошо не сме чакали толкова и не сме се снишавали така. Той поне беше хитрец и когато можеше ги тряскаше.

 44. 44 Профил на pajok
  pajok
  Рейтинг: Неутрално
 45. 45 Профил на Американчо
  *****
  Неутрално

  Как да няма линк бе мой човек тоя интернет само за порно ли го изпозуваш?

  Roubini: Greece Is Bankrupt - CNBC http://bit.ly/akrWbo

  Spanish Banking Fears Re-Emerge, As BBVA Posts Huge Credit Writedowns http://bit.ly/9Bkwfe 46. 46 Профил на изумена
  *****
  Неутрално

  свиване на сивата икономика с 2%? на какво отгоре? на високите акцизи, неработещите НАП и митници или замразените заплати? Голям смях. Още малко и ще повярвам, че живеем този прекрасен нов свят, в който щастливо си живве Симо Пицата.

 47. 47 Профил на Психолиг
  *****
  Весело

  До коментар [#46] от "изумена ":

  "Още малко и ще повярвам, че живеем този прекрасен нов свят, в който щастливо си живве Симо Пицата. "

  Изумена при вас е синоним на без-умна, т.е. идиотка

 48. 48 Профил на изумена
  *****
  Любопитно

  Форумът на Дневник в последно време се е напълнил с хора, които си изкарват комплексите върху другите като представящия се за психолИг?!.... Коментари по темата: 0, аругументи: -5. Типично в стила на бат Симо Пицата.

 49. 49 Профил на Неустоим
  *****
  Весело

  До коментар [#42] от "Demokrat":

  19) Когато спрат договор за доставка или изграждане на голям проект за наш другар (дори по причина явна корупция и шуробаджинащина) е нужно веднага да се вдигне шум до небесата и да се предизвика "широк обществен дебат" за нечуваната наглост! Виновниците за това безобразие трябва веднага да се очернят, ведно с техните близки по партийна и семейна линия! Ако няма компромати за вадене - да се съчинят. Откак сергея е начело литературоведите бяха безконечно засрамени от неподражаемото му бездарие!

 50. 50 Профил на Решителен
  *****
  Весело

  "Положителен икономически растеж, балансиран бюджет и понижаване на външния дълг като отношение към БВП."

  -Това означава "Дупе да ви яко " !

 51. 51 Профил на Психолиг
  *****
  Весело

  До коментар [#48] от "изумена":

  Скъпа изумена ( т.е. без-умна, безмозъчна ). Изумлението ви ще е отлично прието в Дума, понеже там всички са с вашия мозъчен капацитет,.т.е 0-ла.
  Като не ви харесва Дневник, не влизайте в неговите форуми - тук из-умени ( безмозъчни) са само от БСП!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK