"Кредитекс" предлага фирмени кредити с 24-месечен гратисен период

"Кредитекс" предлага фирмени кредити с 24-месечен гратисен период

© Юлия ЛазароваФирмени кредити с 24 месечен гратисен период предлага "Кредитекс", съобщават от кредитиращото дружество. В момента на пазара на бизнес ипотечни кредити най-разпространен е гратисен период от 12 месеца.


Условията в него позволяват на фирмите да изплащат само лихвата по заема, без да правят вноски по главницата до 2 години след взимането на кредит.


Гратисен период се договаря най-често от фирми, които теглят кредит с цел инвестиция. Така на практика компаниите ще могат да използват средствата от текущата дейност за разработване на инвестицията вместо за погасяване на кредита. Предприятия, които искат да се презастраховат от евентуални финансови затруднения в следващите месеци, също прибягват към по-дълги гратисни периоди по кредитите.


Недостатък за фирмата при този вариант е по-голямата крайна сума, която се връща. Много случаи от практиката на "Кредитекс" обаче показват, че чрез заетите средства фирмите успяват да съкратят разходи и да увеличат печалбата си.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK