Надзорът забрани окончателно търгово предложение за "Лев инвест"

Комисията за финансов надзор е издала окончателна забрана за търговото предложение за изкупуване на акциите на "Лев инвест" – дружеството със специална инвестиционна цел на свързаната с Алексей Петров "Лев корпорация", съобщиха от надзора.


На днешното си заседание комисията е забранила публикуването на предложението, което е отправено от "Лев корпорация" чрез инвестиционния посредник "Фактори". От надзора не са съобщили какви са мотивите им за забраната.


"Лев инвест" беше учредено през 2007 г., но досега сделки с акциите му на Българската фондова борса не е имало. Според регистъра на КФН "Лев корпорация" към момента притежава 76.92% от капитала му, след като в края на миналата година е купила 53.85%. Ако един акционер в публично дружество придобие над 50% от капитала му, той е задължен да отправи търгово предложение за изкупуване на останалия дял.  

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK